Johannes og Silas: Vi tog jalousi-diskussionerne i begyndelsen af forholdet

Musicalen 'Hairspray' har både Holst og Nymark på plakaten og de frygter ikke at sidde lårene af hinanden

Johanne Nymark og Silas Holst ser frem til at blive kolleger på 'Hairspray'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Johanne Nymark og Silas Holst ser frem til at blive kolleger på 'Hairspray'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Man kan snart ikke se en plakat for et stykke underholdning uden at støde på enten Silas Holsts eller Johannes Nymarks navne. Og i musicalen  ’Hairspray’, der har premiere i Tivoli d. 10. marts, er de der så begge to – i to væsentlig biroller

Johannes som den unge førsteelsker, Link Larkin, mens Silas giver den gas som showværten Corny Collins, og selv om parret mener, at jalousi på både det personlige og professionelle plan er et overstået kapitel, som for længst er afløst af stolthed over ægtefælles præstationer, så er det nok meget godt – når de nu skal arbejde så tæt sammen – at den ene ikke er hovedrolleindehaveren, mens den anden sidder i en inferiør birolle.

 

Vores datter har ændret vores fokus 0g gjort os voksne, mener Johannes Nymark og Silas Holst. Footo. Tariq Mikkel Khan
Vores datter har ændret vores fokus 0g gjort os voksne, mener Johannes Nymark og Silas Holst. Footo. Tariq Mikkel Khan
 

Silas Holst: Frutie er min julegave

- Sidst vi havde fælles ’arbejdsplads’ var i ’Vild med dans’. Her valgte vi at køre på job i hver sin bil for lige som mentalt at gå fra den ene virkelighed til den anden - altså lægge afstand til at vi var og  er par med fælles familie. For selvfølgelig var vi også konkurrenter, og det mener jeg, at vi tacklede meget godt. Blandt andet talte vi ikke ’Vild med dans’, når vi havde fri, fortæller Johannes.

- For at være ærlig så ved vi jo ikke, om vi er gode til at arbejde sammen på en forestilling, for vi har ikke prøvet det før. Måske bliver det for meget. Vi ved det ikke, men jeg håber da, at vi er så professionelle, at vi ikke køre sur i den proces, tilføjer Silas.

I begyndelsen af deres parforhold så det lidt anderledes ud.

Silas Holst: Parterapi gjorde mig voksen og udholdelig

De to kærester var forkælet af virkeligheden med et godt udseende og en masse talenter. Johannes fik mange roser for sine musicalroller, og Silas kunne gå på vandet, når det handlede om dans - hvilket hurtigt trak en masse andre tilbud med sig.

- Som tiden gik fik vi meget god fod på jalousien. Det kostede mange samtaler og en del følelsesmæssige udladninger, før vi kom så langt. Og vi rundede alle diskussionerne af med en gang for alle i en parterapisession at få det sat på plads. Det var godt for os begge. Men jeg er glad for, at vi tog turene i starten af vores forhold, så selv når jeg tænker ’åh det tilbud gad jeg godt have fået’, når Johannes har fået en fed rolle, så er der ikke tale om misundelse. Det handler i dag kun om at glæde sig på hinandens vegne, fastslår Silas.

Da de to blev kærester for ca. seks år siden, var Johannes travlt beskæftige på Det ny Teater, mens Silas var Danmarks dansedarling, og så småt begyndt med små roller. Den første var i ’Ariel’. Den gang tænkte de ikke på, at de i princippet kunne blive sat op imod hinanden, fordi de udviklede sig til at køre lidt i samme retning.

Silas skodder smøgerne

Heldigvis er de typemæssigt meget forskellige, så selv om Johannes blev en fantastisk ’Aladdin’, så ville Silas ikke have klædt den rolle. Og Silas var så til gengæld en meget fin Bobby Child i Gerswind-musicalen ’Crazy for You’, som ikke ville have været optimal for Johannes.

- Der er også sket det, at vi har fået Maggie, og fædrerollen har naturligvis givet et nyt fokus. Det er ikke længere ’mig, mig, mig’, der er i spil, men vores datter, og det gør helt klart også en forskel, mener Silas.

- Man kan vel sige, at vi er blevet voksne. Nu er jeg jo også lige fyldt 30, og da vi begge nu er kommet  i 30’erne, har vi ikke bare skiftet syn, vi har også udvidet horisonten, tilføjer Johannes.

For de to herrer, som nu er i gang med ’Hairspray’-musicalen, er det spændende, hvordan det vil være at have premiere samtidig.

Bøsser: Dybt diskriminerende i Robinson

- Op til en premiere er man altid lidt ude af sync med omgivelserne. Og så plejer min mand jo at være den forstående, der tager sig af tingene og holder hånden over mig. Men nu skal vi begge i premiere-mode samtidig, og det kan godt blive en udfordring. De sidste ti dage inden premieren er ret hektiske, smiler Johannes.

Silas har ikke lavet teater i et halvt års tid, og Johannes har været væk fra den del af branchen i ca. to år. I mellemtiden har han lavet film - bl.a. ’Steppeulven’ og ’Gudsforladt’ samt spillet med sit band Lighthouse X. Silas seneste teaterjob har været ’Dirty Dancing’ og ’Grease’.

- Vores tilgang til arbejdet er meget forskellig. Johannes er meget forberedt forud for en læseprøve, hvorimod jeg er til ’learning by doing’ - alene af den grund kommer vi ikke til at sidde lårene af hinanden, griner Silas.

Silas køber tyrkisk feriebolig ubeset

Johannes er i modsætning til Silas uddannet til at spille skuespil og musical, og den autodidakte status er noget, Silas har måtte kæmpe en del med.

- Det har betydet meget for at få en blåstempling fra omgivelserne af det, jeg laver. Det føler jeg, at jeg er ved at have fået. Fra at have opholdt mig på bagerste række, er jeg nu kommet frem i rampelyset, og det er jeg stolt af, men jeg har altså også gjort meget for at lære det, fastslår Silas.

- En stor del af disse tanker kan man også se i den nye udgave af ’Silas, Joe og Louise’ som bliver sendt på TV4. Selv om nogen måske undrer sig over, at vi tager en tørn til, så er forklaringen, at vi gerne vil plædere for en nedbrydning af fordomme i forhold til regnbuefamilier, fortæller Johannes.

'Hairspray' uden hår i suppen

- Det handler om tolerance og næstekærlighed. Tænk hvis Maggie kan komme i skole og bare sige: ’jeg bor i en regnbuefamilie’, og de andre bare siger  - ’ok’. Vi støtter hinanden i at turde være dem vi er, så hvis vi kan hjælpe andre til at turde leve sådan, så er missionen lykkedes, fastslår Silas.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind