Annonce:
Annonce:

Jysk spillested er gået konkurs

Spillestedet Tobakken i Esbjerg er gået konkurs efter skuffende resultater de seneste 6 år

The Minds of 99 i et fyldt Tobakken. Foto: Flemming Bo Jensen/Ritzau Scanpix
The Minds of 99 i et fyldt Tobakken. Foto: Flemming Bo Jensen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Esbjerg er blevet et spillested fattigere.

Tobakken har nemlig dags dato indgivet konkursbegæring og lukker fra i dag, oplyser spillestedet i et Facebook-opslag.

Tobakken har været spillested siden 1993 og har en kapacitet på 1200 personer.

Konkursen kommer oven på fem år med negative årsresultater ud af de seneste seks, ligesom selskabet bag har haft negativ egenkapital siden 2016.

Det efterlod at gabende hul i finanserne på 5,8 millioner kroner, som skulle til for at kunne sikre, at Tobakken kunne leve videre. Penge, som det ikke lykkedes at skaffe.

Afventer kurator
'Det har ikke været muligt for Tobakken at skaffe den nødvendige tilførsel af kapital til fortsat drift og derfor har bestyrelsen indgivet konkursbegæring.'

Annonce:

'Selv om Tobakken det seneste halve år har skåret væsentligt ned på udgifterne ved at reducere antallet af ansatte og fokuseret intensivt på at optimere driften, har det desværre ikke været nok til at opveje det omfattende underskud der har været oparbejdet,' lyder det i opslaget.

Har man allerede billet til en af de forestående koncerter på Tobakken, skal man holde øje med sin mail de kommende par dage.

I løbet af få dage vil der nemlig udpeges en kurator for konkursboet, som skal afgøre, om nogle af de forestående koncerter og arrangementer på Tobakken gennemføres alligevel. Efterfølgende bliver beslutningen meldt ud.

'Det er vigtigt at understrege, at Tobakkens konkurs hverken er kunstner, musiker eller bookingagents ansvar og at disse ej heller vil kunne svare på spørgsmål de kommende dage.'

'Selvom det er svært, opfordrer vi derfor alle billetkøbere til at afvente information fra billetudbyder,' skriver spillestedet i opslaget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: