Kammeradvokaten inddrages i Eurovision-skandale

Wonderful Copenhagens egen advokatundersøgelse af Eurovision-affæren er ikke tilstrækkelig i statens øjne

Det så fint og flot ud, da de tre værter sagde 'Good Evening Europe', men økonomien bag arrangementet sejlede. (Foto: Jens Dresling)
Det så fint og flot ud, da de tre værter sagde 'Good Evening Europe', men økonomien bag arrangementet sejlede. (Foto: Jens Dresling)

Erhvervsstyrelsen beder nu Kammeradvokaten om at vurdere, om der er grundlag for at stille personer i Wonderful Copenhagen til ansvar i Eurovision-sagen. Det oplyser Erhvervsstyrelsen til Ritzau.

Ifølge gratisavisen Metroxpress skal Kammeradvokaten undersøge, om der kan blive tale om straf eller erstatning for brud på fondsloven.

Danmark var vært for Eurovision Song Contest, da Conchita Wurst løb med sejren i 2014. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Ny Eurovision-rapport: Manglende overblik kostede 57,9 mill.

En advokatundersøgelse konkluderede for nylig, at nok havde ledelsen i Wonderful Copenhagen brudt loven, men der var ikke grundlag for at straffe nogen.

Den advokatundersøgelse var bestilt af Wonderful Copenhagen selv, men nu forlanger Erhvervsstyrelsen altså en uvildig undersøgelse af forløbet. Den skal foretages af statens advokat, Kammeradvokaten.

Sagen drejer sig om de voldsomme budgetoverskridelser, der opstod i forbindelse med afholdelsen af det internationale melodigrandprix på Refshaleøen i København tilbage i 2014.

DR stod som arrangør af grandprixet, mens Wonderful Copenhagen stod bag Projektselskabet ESC 2014, der i vidt omfang var finansieret af skattekroner, og som også havde en central rolle i forbindelse med grand Prix'et.

Den skæggede dame havde det skægt i København. De ansvarlige har efterfølgende haft det knap så sjovt. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Dyr Eurovision-fest kan ende med straffesager

Efter skandalen gik Wonderful Copenhagens ledelse af. Bestyrelsesformand Michael Metz Mørch og direktør Lars Bernhard Jørgensen trak sig, mens underdirektør Martin Bender blev fyret.

Efterfølgende kom det frem, at opsigelserne blev ledsaget af 'gyldne håndtryk', idet der blev udbetalt mere end syv millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel var værter for den 300 millioner kroner dyre Melodi Grand Prix-fest i maj. (Foto: Polfoto) Event & Kultur Tidligere MGP-chef: Kunne have gjort det for 50 mio. kr.

37 kommentarer
Vis kommentarer