Kaos til Smukfest: - Pinligt!

Festivalgæsterne havde svært ved at komme ud fra pladsen efter onsdag aftens Robbie Williams-koncert

Kaos til Smukfest: - Pinligt!

Der var pres på, da folk skulle ud fra festivalpladsen. Fotograf: Per Lange

Onsdag aften spillede Robbie Williams på Bøgescenerne på Smukfest, og det var et stort tilløbsstykke for de glade festivalgæster.

Selvom Bøgescenerne kun har en kapacitet til omkring 30.000 mennesker, anslår Smukfest, at omkring 50.000 mennesker mødte op for at se popstjernen.

Dropper jubilæum: Fester til porno-rap

Trods de mange mennesker forløb koncerten i god ro og orden, men da koncerten var slut, og de tusindvis af gæster gik mod udgangen for at komme ud til deres telte, biler og til Smukfests shuttlebusser, gik alt langtfra efter planen.

Her stod folk nemlig pakket som sild i en tønde, og flere oplevede kaotiske tilstande, hvor de hverken kunne rykke sig frem eller tilbage, og hvor mennesker pressede på fra alle sider.

Den oplevelse har fået flere frustrerede festivalgæster til tasterne på Facebook dagen derpå. Her klager de over, at Smukfest ikke havde fundet på en bedre løsning til at få gæsterne ud fra pladsen.

Flere brugte nemlig flere timer på at komme ud efter Robbie Williams-koncerten og måtte stå længe klemt sammen i den store menneskemængde, før de kom ud i det fri.

'Hvad sker der Smukfest ??? Hvorfor kan vi ikke få lov til at komme ud af pladsen?', skriver en mandlig festivalgæst dagen derpå.

Dårligt nyt for Smukfest-gæster

'Fantastisk aften med de fedeste koncerter nogensinde. Men hvad går der galt, når vi skal stå en time i kø for at komme UD?!? Jeg håber, I får styr på den fejl til i morgen.'
Det har ikke været et problem i 40 år, lidt pinligt, hvis det starter nu', skriver en anden, mens en tredje kort konstaterer:

'Skanderborg, for helvede!'

Robbie Williams fik to stjerner af Ekstra Bladets musikanmelder, Thomas Treo. Foto: Per Lange
Robbie Williams fik to stjerner af Ekstra Bladets musikanmelder, Thomas Treo. Foto: Per Lange

Mange mennesker
Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde mener dog ikke, at der var store problemer onsdag - bortset fra en ambulance-udrykning, som midlertidigt gjorde, at festivalgæster ikke kunne forlade området.

- Det er ikke et billede, vi kan genkende. Der var en prop ved Sølund-udgangen på et tidspunkt, blandt andet på grund af en udrykning og tømningen af skoven tog en time som altid, siger han til Ekstra Bladet og uddyber:

- Vi lukker indimellem for udgangen ved Sherwood i samarbejde med publikum for ikke at skabe kaos på vejen.

Tusindvis af mennesker var mødt op for at se Robbie Williams. Foto: Per Lange
Tusindvis af mennesker var mødt op for at se Robbie Williams. Foto: Per Lange

I 2013 fik Smukfest en del kritik af en stor skare af musikanmeldere, da den amerikanske superstjerne Prince optrådte på Bøgescenerne.

De mente, at for mange mennesker blev lukket ind på pladsen, og Politiken beskrev endda forholdene som livsfarlige, hvis det var begyndt at regne. Derfor har der den seneste tid været tale om, hvorvidt Bøgescenerne skal rykkes for at skabe mere plads.