Kendt anmelder raser: Ønsker død over Jensen's Bøfhus

Berlingskes madanmelder Søren Frank fryder sig over, at den danske bøfkæde ifølge ham er ude i en regulær overlevelseskamp

Berlingskes anmelder Søren Frank er bestemt ikke fan af Jensen's Bøfhus. Foto: Mads Claus Rasmussen
Berlingskes anmelder Søren Frank er bestemt ikke fan af Jensen's Bøfhus. Foto: Mads Claus Rasmussen

- Normalt er det ikke god stil at fryde sig over andres ulykke, men der eksisterer undtagelser: Jeg føler mig f.eks. i min gode ret til at glæde mig over, at det er gået så markant tilbage for Jensen's Bøfhus, at 'restaurant'-kæden er ude i en regulær overlevelseskamp, skriver Berlingskes mad- og vinanmelder Søren Frank i sin klumme.

Han er kendt for ikke at holde sig tilbage i sin avisklumme og sine madanmeldelser, men i Berlingske fik den nådesløse retorik i går alligevel en ekstra tand med et decideret dødsønske.

- Der er ingen grund til at give Jensens Bøfhus kunstigt åndedræt. I dette tilfælde fortjener patienten at dø - om ikke andet så for gastronomiens og folkesundhedens skyld!, lød det blandt andet fra Søren Frank i klummen, der efterfølgende er blevet flittigt kommenteret og delt på Facebook.

Til Ekstra Bladet uddyber han, at han mener, at det er en naturlig del af hans job at advare mod restauranter, hvor pris og kvalitet ikke følges ad.

Det er vel lidt usædvanligt for en madanmelder at ønske, at en restaurant decideret lukker. Er det ikke nok at opfordre til, at de forbedrer sig?

- Baggrunden for min klumme er, at Jensen's Bøfhus har fået et kæmpe lån og lever på bankernes nåde. Så er det bare, jeg siger, at de behøver bestemt ikke holde kunstigt liv i foretagendet for min skyld. Jeg siger jo ikke, at en fint fungerende restaurant skal dø, men blot at jeg ikke vil savne netop denne bøfkæde, siger Søren Frank til Ekstra Bladet.

Der arbejder en hel del mennesker både i køkkenet og på gulvet i restauranterne, der måske bliver arbejdsløse, hvis bankerne følger dit ønske om at droppe støtten. Hvad er dine tanker om det?

- Det er ikke personerne, jeg har noget i mod. Men konceptet er simpelthen ikke tidssvarende. I København, hvor de fleste af Berlingskes læsere bor, kan man for de samme penge få langt mere lødig mad. Så det er altså ikke personerne, jeg vil have stoppet. Det er den måde, de 'ikke laver mad på', der gerne må forsvinde. Altså alt det der med ikke at stege bøfferne ordentligt og bruge masser af færdigvarer. Det kan sagtens gøres bedre.

- Det er et levn fra en tid, hvor man ikke vidste bedre. Jeg anser det ganske enkelt ikke for at være rigtig mad. Og at lokke familier ind i butikken med 'all you can eat'-softice er jo decideret farligt for folkesundheden.

Jensen's Bøfhus vil ikke kommentere kritikken fra Søren Frank. Foto: Finn Frandsen
Jensen's Bøfhus vil ikke kommentere kritikken fra Søren Frank. Foto: Finn Frandsen
 

Vi lever stadig i et relativt frit land. Kan du ikke bare lade være med at besøge restauranten, hvis du ikke kan lide sød bearnaise og softice?

- Det vil være det samme som at spørge en filmanmelder, om han ikke bare kan lade være med at se 'Krumme'-film, hvis han ikke kan lide dem. Så holder alting jo op.

- Som anmelder kan jeg jo ikke gå rundt og tænke: 'Det er synd for dem, der har lavet det, hvis jeg kritiserer dem'. Der er da sikkert nogen, der kan lide det, de serverer, og så kommer jeg til at pisse på deres følelser. Men det er nu engang min rolle at udøve kritik. Også selv om, der så måtte være nogen, der bliver sårede eller fornærmede over, at jeg pisser på deres favoritspisested.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jensens Bøfhus, der oplyser, at de har besluttet, at de ikke vil kommentere Søren Franks udtalelser om deres firma.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.