Om mindre end en uge tager det danske Grand Prix-håb, Lighthouse X, til Stockholm for at forsvare de rød-hvide farver ved Eurovision Song Contest.
Derfor var Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark sent fredag eftermiddag inviteret til en slags afskedsreception på Den svenske Ambassade i København.
Iført hvide skjorter og sorte bukser sørgede tjenestefolk i hobetal for, at ingen af de mange fremmødte gæster havde tørre ganer, mens Lighthouse X spillede deres Grand Prix-vinder 'Solders of Love' og en lille håndfuld andre sange.
Også den svenske deltager, Frans, var kommet for at ønske Lighthouse X held og lykke i Stockholm. Den charmerende knægt på bare 17 år fik også lov til at spille sit Grand Prix-bidrag, 'If I Were Sorry'. Desværre for Frans var han ikke gammel nok til at gå i hverken vodka-baren eller få fyldt champagneglasset op med andet end æblejuice.
Mens alt åndede fred og idyl på Den svenske Ambassade, så er situationen anderledes alvorlig i Stockholm.
Arrangører holder sikkerhedsmøde: Frygter terror til Eurovision
Tidligere på ugen skrev en række svenske medier om en ret konkret terrortrussel i Stockholm i forbindelse med Eurovision Song Contest.
Tirsdag kom det frem, at det svenske sikkerhedspoliti, Säpo har fået oplysninger fra en irakisk sikkerhedstjeneste om, at en celle bestående af syv til otte IS-terrorister var kommet til landet for at udføre et angreb på civile mål. Oplysningerne bygger på sikkerhedskilder, som har været i kontakt med Aftonbladet og Expressen. Læs mere om tirsdagens nyhed her.
Men gutterne fra Lighthouse X er enige om, at en terrortrussel skal ikke tryne dem.
- Har I gjort jer tanker om, hvorvidt det overhovedet et sikkert at tage til Stockholm?
- Det har jeg, siger Johannes Nymark som den eneste.
- Først tænkte jeg, at nu kommer det virkelig tæt på. Men på den anden side tænkte jeg også, at hvis jeg har bare ti procent frygt, så har terroristerne allerede vundet lidt. Og det skal de ikke. Så vi må bare til Stockholm og sprede vores budskab om fællesskab og tolerance endnu mere, sagde han til Ekstra Bladet.
Deltog i Eurovision før Grand Prix
Søren Bregendal har stået i en lignende situation tidligere, fortalte han.
- Jeg kan faktisk huske, at da jeg var med i C21, da rejste vi ud til Asien samtid med at Irak-krigen begyndte. Vi var i muslimske områder, hvor der blev demonstreret og vi rejste vitterlig derind med den viden, at det kunne gå fuldstændigt galt, sagde han og fortsatte.
- Det er lidt det samme her. Men vi bliver nødt til det! Hvis kunstnere stopper med at gøre det, der er vores hjerteblod og som i virkeligheden er vores opgave - nemlig at sprede et godt budskab og samle folk om noget, der er sundt, så har de jo vundet. Så vi bliver nødt til det, understregede Søren Bregendal.
Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm finder stedet den 10., 12. og 14. maj. Danmark skal i ilden i den anden semifinalen - altså torsdag den 12. maj. Og så forhåbentlig igen i finalen den 14. maj.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.