Klar til Grand Prix: Terror-truslen skal ikke tryne os

Lighthouse X tager til Stockholm for at synge og for at sprede deres budskab. Det får ingen lov til at stoppe dem i

Om mindre end en uge tager det danske Grand Prix-håb, Lighthouse X, til Stockholm for at forsvare de rød-hvide farver ved Eurovision Song Contest.

Derfor var Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark sent fredag eftermiddag inviteret til en slags afskedsreception på Den svenske Ambassade i København.

Iført hvide skjorter og sorte bukser sørgede tjenestefolk i hobetal for, at ingen af de mange fremmødte gæster havde tørre ganer, mens Lighthouse X spillede deres Grand Prix-vinder 'Solders of Love' og en lille håndfuld andre sange.

Svenske Frans og danske Lighthouse X ønskede hinanden held og lykke i Stockholm. (Foto: Mogens Flindt)
Svenske Frans og danske Lighthouse X ønskede hinanden held og lykke i Stockholm. (Foto: Mogens Flindt)
 

Også den svenske deltager, Frans, var kommet for at ønske Lighthouse X held og lykke i Stockholm. Den charmerende knægt på bare 17 år fik også lov til at spille sit Grand Prix-bidrag, 'If I Were Sorry'. Desværre for Frans var han ikke gammel nok til at gå i hverken vodka-baren eller få fyldt champagneglasset op med andet end æblejuice.

Mens alt åndede fred og idyl på Den svenske Ambassade, så er situationen anderledes alvorlig i Stockholm.

Lighthouse X skal repræsentere Danmark med deres vindersang Soldiers of Love. (Foto: Mogens Flindt) Terror Arrangører holder sikkerhedsmøde: Frygter terror til Eurovision

Tidligere på ugen skrev en række svenske medier om en ret konkret terrortrussel i Stockholm i forbindelse med Eurovision Song Contest.

Tirsdag kom det frem, at det svenske sikkerhedspoliti, Säpo har fået oplysninger fra en irakisk sikkerhedstjeneste om, at en celle bestående af syv til otte IS-terrorister var kommet til landet for at udføre et angreb på civile mål. Oplysningerne bygger på sikkerhedskilder, som har været i kontakt med Aftonbladet og Expressen. Læs mere om tirsdagens nyhed her.

Men gutterne fra Lighthouse X er enige om, at en terrortrussel skal ikke tryne dem.

- Har I gjort jer tanker om, hvorvidt det overhovedet et sikkert at tage til Stockholm?

- Det har jeg, siger Johannes Nymark som den eneste.

- Først tænkte jeg, at nu kommer det virkelig tæt på. Men på den anden side tænkte jeg også, at hvis jeg har bare ti procent frygt, så har terroristerne allerede vundet lidt. Og det skal de ikke. Så vi må bare til Stockholm og sprede vores budskab om fællesskab og tolerance endnu mere, sagde han til Ekstra Bladet.

Det er faktisk ikke kun Johannes Nymark, der tidligere har deltaget i Eurovision. Det har gruppens sang på en måde også. I 1987 stillede Belgien op med et nummer, der hed 'Soldiers Of Love'. Lighthouse X's bud på at fylde den titel ud minder dog på ingen måde om den belgiske. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Deltog i Eurovision før Grand Prix

Søren Bregendal har stået i en lignende situation tidligere, fortalte han.

- Jeg kan faktisk huske, at da jeg var med i C21, da rejste vi ud til Asien samtid med at Irak-krigen begyndte. Vi var i muslimske områder, hvor der blev demonstreret og vi rejste vitterlig derind med den viden, at det kunne gå fuldstændigt galt, sagde han og fortsatte.

- Det er lidt det samme her. Men vi bliver nødt til det! Hvis kunstnere stopper med at gøre det, der er vores hjerteblod og som i virkeligheden er vores opgave - nemlig at sprede et godt budskab og samle folk om noget, der er sundt, så har de jo vundet. Så vi bliver nødt til det, understregede Søren Bregendal.

Eurovision Song Contest i Globen i Stockholm finder stedet den 10., 12. og 14. maj. Danmark skal i ilden i den anden semifinalen - altså torsdag den 12. maj. Og så forhåbentlig igen i finalen den 14. maj.

Sidste der var Eurovision Song Contest i Globen i Sverige, vandt Brødrene Olsen. Derfor kom Jørgen og spillede vindersangen 'Fly On The Wings Of Love'. Brormand Noller var til fødselsdag hos Lars von Trier. Jørgen Olsen var i den grad i hopla. Tidligere fredag var han nemlig blevet bedstefar for tredje gang. (Foto: Mogens Flindt)
Sidste der var Eurovision Song Contest i Globen i Sverige, vandt Brødrene Olsen. Derfor kom Jørgen og spillede vindersangen 'Fly On The Wings Of Love'. Brormand Noller var til fødselsdag hos Lars von Trier. Jørgen Olsen var i den grad i hopla. Tidligere fredag var han nemlig blevet bedstefar for tredje gang. (Foto: Mogens Flindt)
 

2 kommentarer
Vis kommentarer