Gammeldags festivalkost består af tun på dåse, lunken øl og måske burger, men det gælder ikke på den moderne aarhusianerfestival NorthSide, hvor gæsterne kan få udvidet deres kulinariske horisont.
Festival blæser på gæsterne: Ingen træflis til jer
Først og fremmest står bæredygtighed og økologi højt på dagsordenen, så når sulten melder sig og maden skal indenbords mellem koncerterne, har serveringen for det meste et stort øko-stempel.
Gæsterne kan vælge mellem forskelligartet spise. Der bliver både solgt flæskestegssandwich og falafel.
Går man lidt uden for pladsen i kolonihaven bliver øko-flippet dog taget til nye højder.
Sjovt og anderledes
Kolonihaven er en del af NorthSide-programmet, og her får man indsigt i fremtidens mad, hvor noget så eksotisk som melorme, fårekyllinger og græshopper er på menuen.
Mø bekæmpede møgvejret på NorthSide
En af de omkring 30 personer, der har betalt en halvtredser for at gnaske insekter, er 40-årige Erik Skov fra Værløse.
- Det er jo sjovt og anderledes. Jeg er ikke så bange, hvad angår mad, så det er sjovt at prøve insekter også, siger sjællenderen.
Ved langbordet sidder også 53-årige Michael Hansen.
- Man var jo ikke kommet, hvis ikke man var frisk på at prøve det. Det smager faktisk ikke af så voldsomt meget.
Handler om bæredygtighed
Bag arrangementet står VIA University College, der blandt andet uddanner folk inden for ernæring og sundhed.
Birgitte, der er en af tovholderne, forklarer, at insekterne som aftensmad netop handler om bæredygtighed.
- Insekter er meget bæredygtige i deres produktion. Hvis man for eksempel har ti kilo planteføde, kan man få et kilo spiseligt oksekød ud af det, hvorimod man kan få otte kilo spiselige insekter ud af samme mængde plateføde, siger Birgitte.