Lego-raket sætter gang i diskussion om månelandingsfup

Det er stadig ikke alle, der føler sig overbevist om, at månelandingen i 1969 rent faktisk fandt sted

Endelig! Lego lancerer ekstremt efterspurgt sæt

Lego har gennem årene lavet ganske mange rumfartssæt, men seneste skud på stammen har fået usædvanlig stor opmærksomhed.

1. juni lancerer Lego nemlig det efterspurgte sæt 'NASA Apollo Saturn V' i butikker verden over.

Lego-sættet er en præcis kopi af NASA's Saturn V-raket, der blev brugt i forbindelse med Apollo-missionerne, der som bekendt havde succes med at få blandt andre Neil Armstrong fragtet til Månen og sikkert hjem igen i sommeren 1969.

Og som en fiks hilsen til året, hvor det første menneske plantede fødderne og et flag på månen, er sættet blevet udstyret med præcis 1.969 klodser. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Lego.

Det er dog ikke alle, der er overbeviste om, at NASA's udsendte Neil Armstrong satte fod på månen i 1969.

Ekstra Bladets artikel om Lego's raketprojekt er blevet kommenteret flere end 200 gange og langt de fleste kommentarer går på, om det nu også kan passe - som de stædige og skråsikre historikere og videnskabsmænd påstår - at mennesket landede på månen i 1969.

Blandt andet skriver Thomas P: 'Fedt! Så kan man lave sin egen falske optagelse af 'begivenheden'.

Kasper H er dog langt fra enig og skriver: 'Syntes der skulle være straf til folk der ikke tror på månerejserne. Det burde ikke være lovligt at være så uoplyst'.

Hos Lego, er man tilsyneladende ikke meget for at stikke fingrene i den konspirationsteoretiske hvepserede.

Forsigtigt svar
På spørgsmålet om, hvorvidt Lego tror på, at Neil Armstrong satte fod på Månen i 1969, lyder der i hvert fald ikke et klart 'Ja', men i stedet et noget mere forsigtigt svar:

- Det har jeg ikke forudsætninger til vurdere. 'Lego Saturn V'-raket blev udviklet med det formål at fejre rumforskning og Apollo-missioner, siger Daiva Staneikaite Naldal, der har titel af 'Director' i Marketing & Open Innovation hos Lego.

Hun henviser til de to Lego-fans Valerie Roche and Felix Stiessen, som i samarbejde har udviklet idéen til 'Lego Saturn V'-modellen:

- Vi elsker udforskningen af rummet og rumrejser næsten ligeså meget, som vi elsker Lego, og vi har altid været interesseret i NASA's Apollo-mission, da jeg var barn forsøgte jeg adskillige gange at bygge Saturn V-raketten, da jeg var stor fan. Det er jo trods alt den største raket, der nogensinde er blevet bygget, siger Felix Stiessen.

Ifølge en pressemeddelelse bliver Lego-raketten hele én meter høj, når den er samlet, og kan - i lighed med virkelighedens raket - deles i tre dele

.

 

Derudover er sættet udstyret med en Lego-udgave af både 'Eagle Lunar Lander' og 'Orbiter' samt to astronauter, så man kan rekonstruere affyringen fra Kennedy Space Center og den historiske månelanding hjemme i børneværelset.

 

 

Med sættet følger desuden en bog, der fortæller historien om de bemandede Apollo-missioner.

Til sammenligning er her den ægte vare. Foto: NASA
Til sammenligning er her den ægte vare. Foto: NASA

Fakta:

Hvad kommer den til at koste?

- Forventet pris i butikker er 1.099 kroner

Hvad kan man gøre for  gøre for at sikre sig et eksemplar?

- Global lancerings dato er 1. juni, hvor æsken komme ud i butikker over hele verden.

Hvornår kommer den i de danske butikker?

- Fra 1. Juni  bliver den solgt i LEGOLAND butik i Billund, og i LEGO butik i København, og den kan også købes online via shop.LEGO.com

Hvorfor kommer den først nu?

- Idéen til LEGO Saturn V raketten kom fra to Lego-fans, som har indleveret deres produktidé til vores webside, som hedder Lego Ideas, hvor Lego-fans fra hele verden kan indlevere idéer til nye Lego-produkter. Når ideen samler 10.000 stemmer, vil vi i Lego-koncernen tage den med til videre vurdering i forhold til eventuelt produktion. Modellen af Saturn V-raketten har samlet 10.000 stemmer og blev godkendt til produktion sidste år.

Forventer I, at den kommer til at blive et samlerobjekt?

- Det er svært at vurdere, men vi er glade for interessen fra alle fans