Lighthouse klar til finalen

Ingen nordiske lande er videre fra den første semifinale ved Eurovision Song Contest

Se den armenske Beyoncé/Kardashian-klon her (Video: Ap)

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Tirsdag aften blev de første ti finalister til årets Eurovision Song Contest fundet, da den første semifinale blev afviklet i Globen i Stockholm.

'Lighthouse' er videre til finalen - desværre er der ikke tale om den danske Grand Prix-gruppe Lighthouse X, men derimod Kroatien og sangerinden Nina Kraljic, der synger nummeret med næsten samme titel, som den danske trio.

Årets Euorivision Song Contest blev skudt godt og smukt i gang af sidste års vinder, Måns Zelmerlöw. Under sidste års Grand Prix, fik han tilnavnet 'Mums' og den velbyggede svensker er ikke blevet mindre attraktiv siden sin sejr!

Den lille lysfirgur, der fulgte Måns Zelmerlöw på scenen i Wien sidste år, var ved aftenens show skiftet ud med en køn lyshåret svensk knægt - og børn tager jo altid kegler. Det ved svensken, så Måns blev mod sangens slutning bakket op af et helt børnekor og ikke et øje var tørt.

De svenske værter har banket en scene sammen, der kan lave særdeles spektakulære shows på. Det udnyttede blandet andre russiske Sergey Lazarev det til fulde.

Rusland slap for buh-råb

Der er faktisk stoppet så meget scenegrej ind i Globen, at den karakteristiske bygning fra 1989 er sunket på grund af presset. Scenen alene vejer 65 tons og i loftet hænger der 109 tons udstyr.

Ifølge Johan Bernhagen, der er producent på Eurovision Song Contest, er Globen sunket 3,5 centimeter på grund af Grand Prix-udstyret.

Finaleklar model
Årets Eurovision-babe nummer et, Iveta Mukuchyan, er også videre til finalen. Armeniens Beyoncé/Kardashian-klon var aftenens uden sammenligning mest udfordrende klædte - og hvis nogen kan bære det er det Iveta, der også ernærer sig som undertøjsmodel.

Iveta var i bodystocking og slæb. (Foto: Andres Putting/EBU)
Iveta var i bodystocking og slæb. (Foto: Andres Putting/EBU)

Mens pointene blev talt sammen, underholdt gruppen The Grey People med at danse flygtningekrisen i Europa ud ved at virkelig rørende dansenummer, der var koreograferet af Benke Rydman.

Sverige vil danse flygtningekrisen

Desværre gik ingen af de nordiske lande videre fra semifinalen, der blev endestation for både Island og Finland.

Videre er til gengæld Aserbajdsjan, Rusland, Holland, Ungarn, Kroatien, Østrig, Armenien, Tjekkiet, Cypern og Malta.

Ud over de ti nationer, der tirsdag aften kvalificerede sig til lørdagens finale, er de fem store lande England, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien samt værtsnationen klar til det store finaleshow.

På torsdag afgøres Danmarks skæbne i den anden semifinale.