Lighthouse X på sygebesøg

Det danske Grand Prix-band spillede mandag for syge svenske børn

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Lighthouse X er på en mission i den svenske hovedstad. De er i Stockholm for at fortælle, at man skal være god ved hinanden. At man skal prøve at gøre en forskel. Bare gøre noget i det hele taget. Nåh ja, så stiller de op ved Eurovision Song Contest for Danmark.

Mandag formiddag havde Søren Bregendal, Martin Skriver og Johannes Nymark sat tid af til at sprede lidt glæde hos de syge svenske børn, der er indlagt på Karolinske Sygehusets børneafdeling, Astrid Lindgren Huset.

Kun otte børn og deres forældre kom til den lille intime koncert i det veludstyrede legerum. Men det var der ifølge afdelingens leder, Charlotte Elf, en god forklaring på.

- Det er ofte meget syge børn, der er her. Hvis ikke de er meget alvorligt syge, behandler vi dem hjemme. Vores læger og sygeplejersker tager ud til dem. Det fungerer rigtig godt. Og i dag har vi faktisk en del børn, der bliver opereret, fortalte hun til Ekstra Bladet.

Børn og forældre var inviteret til intimkoncert med Lighthouse X. (Foto: Mogens Flindt)
Børn og forældre var inviteret til intimkoncert med Lighthouse X. (Foto: Mogens Flindt)
 

De fremmødt fik en fin lille koncert med Lighthouse X, der ud over deres Grand Prix-sang 'Soldiers Of Love' også sang tre andre numre.

En håndfuld af ungerne havde mod til at komme hen til Søren, Martin og Johannes og for at få taget et billede og få en autograf med tilbage til deres stue. Blandt dem var en lille lyshåret dreng med en Batman-bluse på.

- Se!, sagde Johannes Nymark og hev sin mobiltelefon frem og satte sig ned på hug.

- Det er min hund. Den hedder Batman, fortalte han.

Kain fik set Johannes Nymarks hund. (Foto: Mogens Flindt)
Kain fik set Johannes Nymarks hund. (Foto: Mogens Flindt)

Især for Johannes Nymark var dagens sygebesøg noget af en prøvelse. Han har som den eneste af de tre gutter et barn.

- Jeg kan godt blive helt vildt berørt af det. Vi har også været på Riget for nogle måneder siden på børneafdelingen der. Det er skide hårdt at se børn, der har det dårligt. Det er det uanset hvad. Men selvfølgelig kommer det tæt på, når man selv har en derhjemme, sagde han til Ekstra Bladet.

Men Johannes Nymark, der har datteren Maggie My sammen med Silas Holst og Louise Mahnkopf har ikke noget imod at vise, at han bliver berørt.

- Nogle gange det fint bare at give slip og lade det komme. Der sker ikke noget ved, at man fælder en tåre en gang imellem. Det er en del af det at være til, sagde han.

Efter koncerten besøgte Lighthouse X de børn, der var for syge til at komme til koncerten, på deres stuer.

Dennis er glad for musik og hans favorit er den svenske Grand Prix-sanger Eric Saade. (Foto: Mogens Flindt)
Dennis er glad for musik og hans favorit er den svenske Grand Prix-sanger Eric Saade. (Foto: Mogens Flindt)
 

 

2 kommentarer
Vis kommentarer