Lighthouse X til danske politikere: Drop al snakken og GØR noget

Den danske Grand Prix-grupper mener, at der er for meget varm luft, når politikerne kværner løs

Gør noget i stedet for bare at snakke om at gøre noget, er en af Lighthouse X kæpheste. (Foto: Mogens Flindt)
Gør noget i stedet for bare at snakke om at gøre noget, er en af Lighthouse X kæpheste. (Foto: Mogens Flindt)

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): De snakker og snakker og snakker de danske politikere. Men så sker der heller ikke så meget mere. Det er groft sagt Lighthouse Xs mening om de danske magthavere.

De seneste dage har den danske Grand Prix-trio selv været en slags politikere og ført en massiv valgkamp i den svenske hovedstad forud for deres optræden ved Eurovision Song Contest på torsdag.

Danmark er med i den anden semifinale ved årets Eurovision Song Contest. Den afvikles på torsdag. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Hård medfart til dansk Grand Prix-håb

- Vi er ikke sådan 'stem på os, stem på os, stem på os'! Vi håber faktisk mest af alt, at folk vil høre på os og det vi har at sige, siger Martin Skriver, da Ekstra Bladet meget passende møder gruppen foran Riksdagen i det centrale Stockholm.

- Vi er jo ikke perfekte og gør alt rigtigt, mens vi gør trods alt noget, og det er da en start, siger han.

I alt fire numre sang Lighthouse X på sygehuset. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Lighthouse X på sygebesøg

Lighthouse sX helt store mission er at få alle til at gøre bare lidt for andre. At få folk til at mødes fordomsfrit og med åbent sind.

- Det kunne være fedt, hvis politikerne ville tale lidt mindre og gøre noget mere. Og måske i virkeligheden også gøre det, de siger i stedet for bare at snakke, indskyder Søren Bregendal og kaster et blik på den solbeskinnede svenske regeringsbygning.

I en valgkamp gælder det om at spille de kort, man har bedst muligt, og en af trumferne, Lighthouse X kunne smide, er at bruge det faktum, at deres sang er skrevet dagen efter terrorangrebet i Paris. Men det vil de ikke.

- Det ville virkelig være usmageligt. På den måde er det jo ikke en valgkamp – det er rigtige mennesker og deres liv, det handler om, siger Søren Bregendal.

Imponerende ser det ud! (Foto: Anders Putting/ESC) Event & Kultur Grand Prix-drama: - Vi fik en væg af fyrværkeri i hovedet

- Der var 'Stauning - eller kaos' og så er der 'Venstre ved du, hvor du har'. Har I et slogan i jeres valgkamp?

- Det må være 'Soldiers Of Love', fastslår Bregendal.

I aften senes den første semifinale fra Eurovision Song Contest i Stockholm live på DR1 fra klokken 21. På torsdag gælder det den anden semifinale, hvor Danmark er med. Ti lande fra hver semifinale kvalificerer sig til lørdagens finale.

12 kommentarer
Vis kommentarer