Annonce:
Annonce:

'Love me Kenter': Vi duede ikke som kærester

Men Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen har det dejligt som par på en scene

'Love me Kenter' er titlen på AnnMari Max Hansen og Tommy Kenters forestilling. Foto: Jonathan Damslund
'Love me Kenter' er titlen på AnnMari Max Hansen og Tommy Kenters forestilling. Foto: Jonathan Damslund
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

- Det har vist sig, at vi er bedre til at være mand og kone på scenen end i virkeligheden.

Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen dannede par i de brølende 70’ere, og det resulterede i en skøn datter.

Men det med at være mand og kone kom der ikke rigtigt noget fornuftigt ud af. Det gør der til gengæld i forestillingen ’Love me Kenter’, som de lige nu og frem til 19. marts spiller i Sceneriet på Det Ny Teater, hvor de via sketcher og sange gennemlever kærligheden og parforholdets lyksaligheder og faldgruber.

De to tidligere 'ægtefolk' Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen har satset butikken på den nye forestilling 'Love me Kenter'. Foto: Jonathan Damslund
De to tidligere 'ægtefolk' Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen har satset butikken på den nye forestilling 'Love me Kenter'. Foto: Jonathan Damslund

De brølende 70’ere
- Åh, vi var så fortvivlende unge dengang i 70’erne. Jeg var 24 år, og Tommy 23. Ingen af os var klar til at slå rødder og lave familie med alt, hvad dertil hører. Men selv om vi gik fra hinanden efter kun tre år, enedes vi om at bevare venskabet og deles om Sarah, forklarer AnnMari.

Vi kan lide hinandens partnere

AnnMari Max Hansen var som autodidakt skuespiller og sanger godt i gang med sin karriere, mens Tommy Kenter lige var kommet ud af skuespilskolen, da de traf hinanden.

Vi har aldrig været uvenner over vores datter, fortæller Ann-Mari Max Hansen og Tommy Kenter. Foto: Jonathan Damslund
Vi har aldrig været uvenner over vores datter, fortæller Ann-Mari Max Hansen og Tommy Kenter. Foto: Jonathan Damslund
 

- Det begyndte med, at vi lånte plader af hinanden, og det førte så mere med sig. Tommy er lidt over et år yngre end jeg, så det var rent kuvøseguf, griner Ann-Mari.

I 70’erne var der fuld knald på det hele, og det unge par havde stor appetit på alt i livet - dog ikke familielivet.

- Vi duede ikke som kærester, men som forældre og venner er vi ikke gledet fra hinanden. Vores datter er i dag 48 år, og vi har aldrig været uvenner over hende - vi har altid samarbejdet med respekt for de liv, vi hver især levede, tilføjer Tommy.

Styr på pengene
Faktisk er det AnnMaris kæreste, Steen, som er økonom, der holder styr på pengene i ’Love me Kenter’.

- Steen og jeg har kendt hinanden i 11 år, og han har altid været fortvivlet over mine evner til at styre min økonomi, smiler AnnMari.

- Ja. Kreative mennesker og penge er to uforenelige størrelser, siger Tommy og ryster på hovedet.

- Men jeg vil gerne understrege, at Steen er den af Ann-Maris kærester gennem tiderne, som jeg virkelig har det supergodt og inspirerende med.

- Og jeg kan sige det samme om Tommys kone, Janne. Hende kan jeg virkelig godt lide, tilføjer AnnMari.

Rosende ord
Det kan forekomme lidt sjovt at høre et tidligere par sige sådan om hinandens nye partnere, men som Tommy påpeger:

- Jeg synes, at vi på alle planer både i og uden for parforholdet er lidt nærige med at sige de kærlige og rosende ting til hinanden. Det er lidt synd.

Det er først inden for de senere år, at AnnMari er vendt tilbage til teaterscenen. Dewt skete  efter en længere pause. Faktisk 'debuterede' hun igen, da hun og Tommy spillede mand og kone i succesforestillingen ’Spillemand på en tagryg’ på Det Ny Teater.

Annonce:

- Uden at forholde os til strikse skemaer om deling har vi altid bestræbt os på at give vores datter både en far og en mor. Punkt et bosatte vi os i nærheden af hinanden, så det med at komme i skole aldrig blev et problem, og punkt to lod vi det i høj grad være op til Sarah selv, hvornår hun ville skifte.

- Hvis hun var hos mig, kunne jeg måske mærke, at hun trængte til sin mor, og så spurgte jeg hende, om hun ville hjem til AnnMari. Og omvendt. Det fungerede for os alle tre igennem alle årene, tilføjer Tommy.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen giver den gas i Sceneriet på Det ny Teater. Foto: Jonathan Damslund
Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen giver den gas i Sceneriet på Det ny Teater. Foto: Jonathan Damslund
 

Spiller for egne penge
Forestillingen med titlen ’Love me Kenter’, som parret nu spiller på Det Ny Teater, er en selvfinansieret produktion, som kun giver løn til de to, hvis der sælges billetter.

Ann-Mari: Blå bog

Navn: AnnMari Max Hansen

Født: 14. januar 1949

Forældre: Max Hansen og Britta Annette Sylvester-Hvid

Bror: Max Hansen Jr.

Barn: Sarah og simon

Tv-gennembrud: Tv-serien ’Smuglerne’

Teater-gennembrud: 1968 optrådte hun nøgen i musicalen ’Hair’. Siden fulgte musicals som ’Cabaret’, ’Over the Rainbow’, ’Cyrano de Bergerac’ og ’Les Miserables’ - for bare at nævne nogle. Hun var en relativt kort periode ansat på Det Kongelige Teater, men valgte at blive freelancer og har arbejdet på stort set ’alle’ danske teatre.

Film: Blandt de film, hun har medvirket i, huskes især ’Vinterbørn’, v‘Løgneren’, ‘Hærværk’ og 'Elise’. 

 

- Når vi sætter vores egen økonomi på højkant, kan vi også selv bestemme, griner Tommy.

- Og vi har bestemt at sætte alle sejl til ved at hyre kapelmester Jan Glæsel og et seks-mands-orkester. Vi satser butikken, smiler han.

Teksterne har de hentet fra Finn Søborgs noveller, som er dramatiseret til sketcher, og for at levere det bedste produkt er Martin Miehe-Renard på til at pudse scenerne af.

Annonce:

Tommy: Blå bog

Navn: Tommy Osvald Charlie Kenter

Født: 5. april 1950

Forældre: Eva og Poul Kenter

Gift: Janne Hiort

Børn: Sarah

Uddannelse: Skuespiller og sanger

Tv-gennembrud: Fru Christoff sammen med Per Pallesen i ’Dansk Naturgas’

Film: Bl.a. ’Marie Krøyer’, ’Lad isbjørnene danse’, ’Fuksvansen’, ’Lykke-Per’, ’De forbandede år’ - for bare at nævne nogle få.

Skandale: Kastede sig ud i et ’samleje’ med en Bodil-kage.

Hæder: Æres-Reumert, flere Bodil- og Robert-priser - for nu at nævne noget.

- Søborg sagde engang, hvor han blev spurgt om humor: ’Jeg tror, at den ægte humor er den humor, som fremkalder den latter, der kommer gråden i forkøbet’. Og den er den følelse, vi gerne vil fremkalde med vores sange og sketcher, fortsætter Tommy.

   De to tidl. 'ægtefolk' leger med absurditeten, komikken og tragedien i  parforholdet i deres forestilling. Foto: Jonathan Damslund
De to tidl. 'ægtefolk' leger med absurditeten, komikken og tragedien i parforholdet i deres forestilling. Foto: Jonathan Damslund
 

Parforhold i tomgang
- Vi ser på ægteskabet og parforholdet i dets forskellige faser - blandt andet ved at stille spørgsmålet: ’Hvordan holder vi musikken kørende?’ Hvordan finder man på nye ting og undgår at kede sig. Det hedder ’i medgang og modgang’ - måske skulle man tilføje ’tomgang’. I et par af vores sketcher skændes vi højlydt for at vise, hvilke latterlige banaliteter der udløser ballade. Det handler om kærligheden, som ikke er der længere, siger AnnMari.

Ordene 'i medgang og modgang' skulle suppleres med ordet 'tomgang' , mener Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen. Foto: Jonathan Damslund
Ordene 'i medgang og modgang' skulle suppleres med ordet 'tomgang' , mener Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen. Foto: Jonathan Damslund
 

- I et parforhold er det ikke svært at finde fejl hos hinanden - specielt ikke hvis man keder sig - og vi prøver med vores forestilling blandt andet at vise, hvordan og hvor hurtigt man kan smadre et ægteskab, hvis man ikke er bevidst om det, der foregår, understreger Tommy.

Forestillingen i Sceneriet spiller kun 12 gange og slutter 19 marts.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: