Mand brændt ihjel under festival

En mand, der løb direkte ind i flammerne under det afsluttende kæmpebål på Burning Man-festivalen i Nevada, er død

Manden, der døde under dette års Burning Man-festival, var en amerikansk statsborger, der var bosat i Schweiz med sin kone. Foto: AP
Manden, der døde under dette års Burning Man-festival, var en amerikansk statsborger, der var bosat i Schweiz med sin kone. Foto: AP

Den høje træfigur af en mand, der har fået navnet 'The Man' bliver hvert år brændt af som afslutning på 'Burning Man'-festivalen.(Foto: AP) Event & Kultur Utrolige billeder fra Burning-Man-festivalen i USA

I Black Rock Desert i Nevada har der siden den 26. august været afholdt den såkaldte Burning Man-festival, hvor tusindvis af tilrejsende deltagere selv bygger en by i ørkenlandskabet, hvor de udfører alle mulige og umulige kunst- og interaktionsprojekter og mødes på kryds og tværs.

Næsten alt, hvad der sker på Burning Man, skabes selv af festivaldeltagerne, som kommer fra lande over hele verden - også fra Danmark.

Under den ugelange event bliver den midlertidige festivalbebyggelse en af de største byer i Nevada. Bagefter bliver den pillet fuldstændigt ned, og der efterlades meget få spor.

Festivalen sluttes hvert år af med en rituel afbrænding af en kæmpemæssig træskulptur udformet som en mand.

Sidste år var der 53.000 mennesker, som lagde vejen forbi det internationale festival-fænomen, men i år fik Burning Man tilladelse til at hæve sin publikumsgrænse til 68.000.

Festivalen med den ikoniske, brændende træfigur blev i år ramt af en tragedie. Foto: AP
Festivalen med den ikoniske, brændende træfigur blev i år ramt af en tragedie. Foto: AP
 

Krisehjælp
I år fik festivalen imidlertid en tragisk afslutning, da en 41-årig mand under afbrændingen kæmpede sig forbi to rækker af sikkerhedspersonale og løb direkte ind i flammerne for øjnene af chokerede tilskuere og brandfolk.

Manden, der ifølge CNN er blevet identificeret som Aaron Joel Mitchell, blev fløjet til nærmeste hospital, hvor han ved sin ankomst blev erklæret død.

En undersøgelse omkring omstændighederne vedrørende dødsfaldet er nu sat i gang, og festivalen tilbyder krisehjælp til vidnerne til den dramatiske episode.

Umiddelbart efter episoden gik dramatiske billeder af episoden verden rundt og blev bragt af flere forskellige medier. Billedbureauet Reuters har dog efterfølgende valgt at trække billederne tilbage.