Med snaps og stegt flæsk: Sådan bliver en Grand Prix-sang til

I et værelse polstret med hynder og dyner er en af årets Grand Prix-sange kommet til verden. Se filmen om, hvordan Emils 'Ville ønske jeg havde kendt dig' er blevet skabt    

Video: Esben Svane

Det hele startede en lun sommeraften i Kongelunden med nogle spæde akkorder på en guitar.

Lørdag aften har sangeren Emil Vestergaard Klausen lige præcis tre minutter til at vise Danmark, hvad der er kommet ud af arbejdet med at skabe Grand Prix-sangen om sin farfar, 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.

Her står den bare 19-årige sanger på scenen i det mennesketomme Royal Arena, når DR klokken 20 blænder op for Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Den første version af 'Ville ønske jeg havde kendt dig' er indspillet i sangerens farmors sommerhus, hvor hendes soveværelse blev omdannet til et lydstudie ved hjælp af havehynder, puder og dyner.

- Det var rigtig fint at indspille sangen i omgivelserne, som den handler om. Min farfar har tilbragt virkelig mange timer i det sommerhus, siger Emil Vestergaard Klausen til Ekstra Bladet.

Grand Prix-håb afslører stor nyhed

Den unge sanger drømmer om at gøre musikken til sin levevej, men lige nu er det i Dagli'Brugsen, han tjener sine penge. Planen er, at Emil Vestergaard Klausen til sommer skal starte på universitet.

- Jeg vil gerne læse teologi. Jeg har en stor interesse for humanistiske fag, og det er nok det bredeste og mest almentdannende fag, man kan læse. Der er så mange aspekter i det, siger Emil Vestergaard Klausen.

Om det er præst, højskolelærer som farfar eller noget helt tredje, der skal blive enden på hans studie, har Grand Prix-sangeren ikke lagt sig fast på.

- Jeg vil gerne læse teologi for min egen skyld. Og mest af alt drømmer jeg jo om, at det er musikken, jeg skal leve af, siger han.

'Ville ønske jeg havde kendt dig' har Emil Vestergaard Klausen skrevet sammen med Gavyn Matthew Bailey samt Esben Svane og Tim Schou, der tidligere har vundet Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'New Tomorrow'.

Se filmen om sangen tilblivelse herover.

Dansk Melodi Grand Prix 2020:

Isam B - 'Bølger'. Tekst og musik: Babak Vakili, Morten Woods og Isam Bachiri

Ben + Tan – ’Yes’. Tekst og musik: Emil Adler Lei, Jimmy Jansson og Linnea Deb

Maja og De sarte sjæle - 'Den eneste goth i Vejle'. Tekst og musik: Timo Mastrup-Andersen

Benjamin Kissi - 'Faith'. Tekst og musik: Benjamin Kissi, Gisli Gislason og Frederik Tao Nordsøe Schjoldan

Emil – ’Ville ønske jeg havde kendt dig’. Tekst og musik: Esben Svane, Emil Vestergaard Klausen, Gavyn Matthew Bailey og Tim Schou

Sys Bjerre - 'Honestly'. Tekst og musik: Sys Engstrøm Bjerre og Lasse Lyngbo  

Jamie Talbot – ’Bye Bye Heaven’. Tekst og musik: Tom Oehler, Hampus Eurenius og Aron Blom.

 

Sander Sanchez – ’Screens’. Tekst og musik: Jonas Thander, Liam Craig og Christopher Wortley

Kenny Duerlund – ’Forget it All’. Tekst og musik: Henrik Tala, Mila Falls, Patrick Jean og Kenny Elnergaard Duerlund

Jasmin Rose feat. RoxorLoops - 'Human'. Tekst og musik: Lise Cabble, Grace Risch, Gavin Jones og Erik Smaaland