Nedtur: Danmark ude inden Eurovision-finalen

Anti Social Media gik ikke videre fra semifinalen i Eurovision Song Contest 2015

Få reaktionen på det skuffende resultat her (Video: Mogens Flindt)

Finalen i Eurovision Song Contest bliver i år uden dansk deltagelse. Tirsdag aften røg Danmarks bidrag, Anti Social Media, nemlig ud af den traditionsrige musikkonkurrence.

Bookmakerne havde da heller ikke spået det danske boyband store chancer for at gå videre, og de fik ret i den antagelse, da finalisterne fra den første semifinale blev offentliggjort.

Det er første gang siden 2007, at Danmark ikke er gået videre fra semifinalen. Dengang var det med DQ og nummeret 'Drama Queen'.

Skal klare sig uden Remee og Chief 1

De lande, der gik videre fra den første semifinale, var Albanien, Armenien, Rusland, Rumænien, Ungarn, Grækenland, Estland, Georgien, Serbien og Belgien.

Det var ellers nogle glade bandmedlemmer i Anti Social Media, som Ekstra Bladet fik en kommentar fra efter deres optræden - men før, de vidste, de ikke var videre til finalen:

- Jeg har aldrig været så høj i mit liv, lød det fra forsangeren i bandet, Philip.

Anti Social Media-forsanger: - Jeg har aldrig været så høj i mit liv

Sverige favorit
Torsdag venter den anden semifinale, hvor der ligesom i første semifinale skal findes ti lande, der går videre til den store finale lørdag. Her er vores svenske naboer den helt store favorit til at hive sejren hjem med Måns Zelmerlöws sang ’Heroes’.

Og det vil ikke være helt skidt for Danmark. For hvis Sverige går hen og vinder – som bookmakerne spår - skal næste års Eurovision Song Contest afholdes i vores naboland, hvor Danmark historisk set har gode vinderchancer.

De sidste to gange, Sverige har været vært for sangkonkurrencen, har Danmark nemlig kunnet løfte trofæet. Det skete først med Brødrene Olsen i Stockholm i år 2000, siden i Malmø, hvor Emmelie de Forest i 2013 hev sejren hjem til Danmark.

Du kan se den anden semifinale i Eurovision Song Contest på torsdag klokken 21.00 på DR1 og finalen lørdag klokken 21.00.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik her, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.