Nicolas Bro: Sønnen er i døgnåben institution

Den Robert-aktuelle skuespiller er en travl herre, men vil passe sønnen selv

Nicolas Bro er spændt på om han får sin Robert nr. 2, for der er mange vægtige 'konkurrenter' i spil. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nicolas Bro er spændt på om han får sin Robert nr. 2, for der er mange vægtige 'konkurrenter' i spil. Foto: Tariq Mikkel Khan

Når man som Nicolas Bro er en gudsbenådet skuespiller - pt. aktuel i 'Døden i Venedig - Drengen i Venedig' på Hippodromen - så er man ikke uvant med med trofæer til 'kaminhylden', og på søndag til Robert-festen bliver det afgjort, om han kan stille endnu en statuette på til de øvrige.

Men som han selv grinende siger. 'Jeg åbner hellere en øl med en Robert end med en Bodil'. Joken kommer, fordi adskillige igennem tiderne har kritiseret de 'grimme' statuetter, som gives til Awards-shows - ikke mindst Robert Jacobsens Robert-statuette, som er af jern, har fået 'skyld' for at være bedst egnet som ølåbner. Bodil-statuetten er i øvrigt af porcelæn.

Nicolas Bro i form som Kong Arthur i skoven

Men den travle skuespiller og hans lige så travle kone, teaterrekvisitøren Theresa, har ingen planer om at anskaffe sig en aupair til at hjælpe til i dagligdagen.

- Det gjorde man i mine forældres tid. De lavede radio om morgenen, prøvede på nye forestillinger om dagen og spillede om aftenen. I dag arbejder vi mere koncentreret - og kan dermed holde sammenhængende fridage. Vi har valgt at have vores søn, Dante på fire år, i en døgnåben institution, som er fleksibel i forhold til vores arbejdstider. Det er en kæmpe fordel. Og så er vi gode til at planlægge, så jeg har faktisk meget tid med min søn, fortæller Nicolas Bro.

Anmeldelse: 'Mænd og høns' er en afsindig opdatering af folkekomedien

Som skuespillerbarn og med en kæmpe skuespillerfamilie ved han alt om at vokse op med forældre med skæve arbejdstider og skiftende arbejdspladser.

Han indrømmer også, at han fra tid til anden som barn mukkede lidt over, at hans familie ikke holdt ferie samtidig med kammeraterne i skolen, men det er Dante ikke begyndt på endnu.

- Han er for lille til, at det rigtigt er gået op for ham, og jeg indrømmer da, at der er perioder, hvor det går så stærkt, at det ikke bliver til megen ferie, men når han bliver så stor, at vi skal tale om det, vil han jo nok være vænnet så meget til vores livsform, at det ikke rigtigt bliver noget problem, mener Bro.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller