Nu er halvdelen af Lighthouse Xs skæbne afgjort

Juryerne har afgivet deres stemmer. Nu er resten op til tv-seerne

Lighthouse har været i den svenske hovedstad i et par dage

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Det er først i morgen, at tv-seerne rundt om i Europa får Lighthouse X at se på scenen fra Globen i Stockholm. Men her til aften har den danske trio været til en ret afgørende prøve på morgendagens show, nemlig til den såkaldte jury-prøve.

Dansk Eurovision-skæbne afgøres halvt i aften

Det er her juryerne ser og bedømmer indsatsen på scenen. Det betyder med andre ord, at halvdelen af Lighthouse Xs skæbne allerede er afgjort.

Jury-prøven gik helt som den skulle for Martin Skriver, Johannes Nymark og Søren Bregendal. De virkede tændte, og især Johannes Nymark gav den en ekstra skalle med et 'woouu' midt i sangen og en slags rejehop af glæde over at få lov til at fyre 'Soldiers Of Love' af.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, var oprigtigt glad for drengenes præstation.

- Alt, hvad vi har arbejdet med, gik op i en højere enhed. De leverede virkelig varen, sagde han efter prøven til Ekstra Bladet.

Lighthouse klar til finalen

Juryen står for halvdelen af stemmerne ved Eurovision Song Contest, mens seernes andel også tæller 50 procent. Det hele lægges sammen i løbet af det live-transmitterede show torsdag aften, og kort før klokken 23 er resultatet klar.

I den danske jury sidder sangeren Jimmy Jørgensen, Grand Prix-mama Hilda Heick, trommeslageren Morten Specht fra Copenhagen Drummers, der var med til at vinde sangkonkurrencen sammen med Emmelie de Forest, sangerinden Kaya Brüel og den danske Grand Prix-vinder fra 2014, Basim.

Fanklub-formand: - Det bliver en gyser

Tirsdag aften kvalificerede de ti første nationer sig til finalen. Videre fra første semifinale er Aserbajdsjan, Rusland, Holland, Ungarn, Kroatien, Østrig, Armenien, Tjekkiet, Cypern og Malta.

Derudover er de fem store lande England, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien samt værtsnationen klar til det store finaleshow.

Det er torsdag aften fra klokken 21, at Danmarks endelig skæbne afgøres i den anden semifinale.

Eurovision-babe trues med rødt kort