Ny dansk Grand Prix-fiasko: Lighthouse X ude

Igen i år er Danmark ude af Eurovision Song Contest inden finalen

Se interview med drengene her (Foto: Mogens Flindt)

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Danmarks Grand Prix-fyrtårn er slukket! Lighthouse X blev sent torsdag aften sendt ud af Eurovision Song Contest og misser dermed finalen på lørdag.

Ti lande går videre fra torsdag aftens semifinale. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Lighthouse X: - Det var fucking sjovt

Det er andet år i træk, at verdens største musikkonkurrence ender i noget af en fiasko for Danmark. Sidste år var det bandet Anti Social Media, der blev sendt ud i Grand Prix-mørket efter semifinalen i Wien - og nu altså Lighthouse X.

Ingen af de danske bookmakere tror på Lighthouse X. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Eurovision-eventyret slutter i aften

En kæmpe skuffelse, der kalder på en forklaring på, hvad der er i vejen med den musik, vi sender af sted til konkurrencen.

- Jeg synes, at det er vigtigt at understrege, at der ikke er noget galt med Danmarks indsats i Eurovision Song Contest. Og jeg vil da godt lige minde om, at det kun er tre år siden, vi faktisk vandt det hele, siger en tydeligt skuffet Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef på DR.

Søren Bregendal festede løs i nat på Euro Club. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Trods semifinale i aften: Danskere til vild og våd nattefest

- Rent statistisk har vi faktisk gjort det rigtig flot de seneste ti år, men der er klart, at det går ikke, at vi heller ikke kommer i finalen næste år. Der skal vi simpelthen i finalen næsten år. Det skulle vi også have været i år, men sangen faldt desværre ikke i europæernes smag. 'Soldiers Of Love' et var danskernes valg, og Lighthouse X vandt faktisk ret stort ved Dansk Melodi Grand Prix.

- Vil du gå så vidt som at kalde det en fiasko, at vi er ude igen i år?

- Det ved jeg ikke. Det er ikke rart, vil jeg hellere sige. Det er drønhamrende irriterende, for jeg synes virkelig, at Danmark og Lighthouse X fortjente en finaleplads, siger Jan Lagermand Lundme.

Event & Kultur Lighthouse klar til finalen

Videre fra torsdag aftens semifinale er Letland, Georgien, Bulgarien, Australien, Ukraine, Serbien, Polen, Israel, Litauen og Belgien.

Tirsdag blev der fundet ti finalister ved den første semifinale i Globen i Stockholm og rent underholdningsmæssigt var det første show længder bedre end torsdag aftens anden semifinale. Til gengæld var konkurrencen noget hårdere rent musikalsk i aften - for hård for Danmarks trio.

Videre fra første semifinale er Aserbajdsjan, Rusland, Holland, Ungarn, Kroatien, Østrig, Armenien, Tjekkiet, Cypern og Malta.

Derudover er de fem store lande England, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien samt værtsnationen klar til det store finaleshow.

 

149 kommentarer
Vis kommentarer