Annonce:
Annonce:

Omdiskuteret debatindlæg var falsk

Debatindlægget om racisme i 'Jul på Vesterbro' i Jyllands-Posten var ikke skrevet af en utilfreds studerende, men derimod af en journalist, der ville undersøge, om avisen faktatjekker, før de publicerer

Læserbrevet om Anders Matthesens julekalender var falsk. Foto: Per Lange
Læserbrevet om Anders Matthesens julekalender var falsk. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Skal 'Jul på Vesterbro' genudsendes for 117. gang?

Det spørgsmål blev stillet i debatindlægget 'Tag jeres højt elskede 'Jul på Vesterbro" af skærmen: Den er gammeldags, racistisk og fordomsfuld' i Jyllands-Posten 16. december.

Debatindlæggets afsender fremstod som den studerende Fatima Mohamed fra København NV, som var dybt utilfreds med karakteren 'Kefir'.

Nu viser det sig, at der aldrig var en Fatima Mohamed fra København NV.

Læserbrevet var derimod skrevet af en journalist fra mediet 24syv (det tidligere Radio Loud). Det oplyser Jyllands-Posten på deres hjemmeside.

De oplyser yderligere, at debatindlægget var skrevet af radiostationen for at undersøge, om dagbladene faktatjekker deres læserbrevsskribenter.

Annonce:

Ikke presseetisk korrekt
Ekstra Bladet har været i kontakt med Jyllands-Postens debatredaktør, Henrik Højgaard Sejerkilde. Han bekræfter, at han her til eftermiddag har været i dialog med 24syv, hvor han blev gjort opmærksom på, at debatindlægget var falsk.

Efter hans mening er 24syvs arbejdsmetode ikke en, han synes er særlig presseetisk korrekt.

- Vi bragte det debatindlæg i weekenden, og de (24syv, red.) ringer tirsdag eftermiddag. Efter min mening er det en arbejdsmetode, jeg ikke synes er særlig presseetisk korrekt, siger Henrik Højgaard Sejerkilde og fortsætter:

- Jeg har ikke været bekendt med, at jeg har været udsat for sådan noget her før, og det sagde jeg også til 24syv, da jeg snakkede med dem tidligere.

- Det er jo klart, at vi er opmærksomme, hvis der er et eller andet, der lugter, virker mærkeligt eller er faktuelt forkert. Det her debatindlæg har ikke givet hverken mig eller andre grund til at studse over det, fortsætter redaktøren.

Ansvarshavende chefredaktør på 24syv ser heller ikke så tungt på at Henrik Højgaard Sejerkilde synes at det ikke er presseetisk korrekt.

- Det tager jeg temmelig køligt, det er et sjovt stunt, der skal vise, at Jyllands-Posten gerne trykker noget, der skaber debat, fortæller han til Ekstra Bladet tirsdag eftermiddag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... KARNEVAL I AALBORG

Annonce:
Annonce: