Place on Earth: Der er ingen der genkender os

Ekstra Bladet har mødt ’X Factor’-vinderne Andreas, Kathrine og Mille, der er rejst i L.A. for at få gode råd af branchens bedste

Blachmans hjemmestrikkede supergruppe nåede ikke at hvile ret længe på laurbærrene, før kufferterne skulle pakkes, og flyet lettede med kurs mod Los Angeles.

Place on Earth kan gå gaden i Los Angeles uden at blive genkendt. Foto: Anthon Unger
Place on Earth kan gå gaden i Los Angeles uden at blive genkendt. Foto: Anthon Unger
 

Fredag blev Place on Earth udråbt som vindere i den bedste sendetid, og allerede mandag fløj de til den amerikanske vestkyst, hvor de er blevet undervist af Lady Gagas faste koreograf og Ariana Grandes vokal-coach, der har været behjælpelig med et par meget konkrete råd.

– Da vi var til den første vokaltræning, fik vi et foredrag om ting, man kan indtage for at passe på stemmen. Vi blev blandt andet introduceret for en spray, man kan sprøjte ind i munden for at smøre stemmen, siger gruppens enlige hane i hønsegården – den 21-årige Herlev-dreng Andreas, og tilføjer, at de udover sprøjteteknikker også blev undervist i mere klassiske opvarmningsøvelser.

Blachman var bange for, at I ville blive ensrettede af de amerikanske eksperter. Bliver I det?

– Det er meget individuelt, og de tager udgangspunkt i os som artister. Thomas forestiller sig måske, at man bare bliver kørt igennem en maskine, men det er nu ikke tilfældet, siger gruppens yngste medlem 17-årige Mille.

– Altså hvis man gik hos dem hver dag i tre år, ville det måske være en risiko, men det er nu ikke tilfældet, supplerer Andreas.

Andreas på toppen i huset i Hollywood Hills. Foto: Anthon Unger
Andreas på toppen i huset i Hollywood Hills. Foto: Anthon Unger
 

Engang var de 'X Factor'-stjerner: Sådan går det med Asian Sensation, de synkrone tvillinger og Sigmund i dag

Helt på toppen
Når tiden ikke tilbringes i musikstudiet, sørger trioen for at få slappet godt og grundigt af oven på et par hektiske ’X Factor’-måneder i Danmark.

Og heldigvis har DR været så generøse at indkvartere vindergruppen i en luksusbolig med udendørs spabad og en udsigt udover det sædvanlige.

– Det er sindssygt lækkert. Vores hus blive kaldt for 360, fordi man se hele vejen rundt. Det er fuld panorama. Hvis jeg kigger til højre lige nu, kan jeg se downtown L.A. og hvis jeg kigger venstre, ser jeg Hollywood-skiltet, siger Andreas.

De tre vindere ser frem til en tur på stranden. Foto: Anthon Unger
De tre vindere ser frem til en tur på stranden. Foto: Anthon Unger
 

'X Factor'-bombe fra Remee: Det er slut

Ukendte i USA
Hvordan føles det at være 'X Factor'-vindere?

– Det er meget nyt, og vi fløj jo herover lige efter sejren, så det bliver ret sjovt at komme hjem og opleve det. Herovre er der jo ingen, der ved, at vi lige har vundet det danske 'X Factor', siger Mille.

Før de rejste af sted mod USA, var der dog tid til at fejre sejren i København.

– Vi tog rigtig mange mennesker ind på Remees natklub efter sejren og hyggede os med hele 'X Factor'-teamet. Så var vi sammen med familie og venner lørdag og søndag og så af sted mandag, siger Andreas.

– Når vi kommer hjem, står den på øvning og koncerter allerede fra 20. april. Så vi får travlt det næste stykke tid, så vi kan få hele vores live-opsætning på plads, siger Place on Earth til Ekstra Bladet. Foto: Anthon Unger
– Når vi kommer hjem, står den på øvning og koncerter allerede fra 20. april. Så vi får travlt det næste stykke tid, så vi kan få hele vores live-opsætning på plads, siger Place on Earth til Ekstra Bladet. Foto: Anthon Unger
 

Lidt sightseeing og solid amerikansk mad er der dog også blevet tid til at nyde.

– Jeg tog de to andre med på ’Buffalo Hot Wings’, som jeg synes er ret fed. Vi fokuserer dog meget mere på at hygge os og slappe af. Som det næste skal vi ud at shoppe og en tur på stranden, siger Mille, der som den eneste af de tre tidligere har været i L.A. hvor hun boede sidste år som udvekslingsstudent.

Kommer I til at leve af musikken?
– Pigerne har en gymnasieuddannelse, der skal gennemføres. Og så vidt jeg husker fra min egen tid i gymnasiet, så tager det rigtig meget tid, når man er i det, siger Andreas, hvortil Mille skynder sig at tilføje:

– Men når vi er færdige, tænker jeg, at vi kører fuldt på musikken. Vi ved da godt, at Rom ikke blev bygget på én dag. Vi tager en dag ad gangen og ser, hvad der sker.

Glade for DR

Mens de tre vindere har nydt solen i Los Angeles, er der sket en del på de hjemlige ’X Factor’-breddegrader. Blandt andet har TV2 meddelt, at det for et hemmeligt millionbeløb er lykkedes dem at sikre Blachmans underskrift.

Place on Earth er dog glade for, at de fik lov at være med, mens løjerne stadig fandt sted i DR.

– Helt overordnet så er jeg sådan set meget glad for, at det var på DR, siger Andreas og suppleres af Kathrine.

– Det har været sindssygt fedt at have fået lov til at være med til at runde det af på DR. Man har kunnet mærke, at det har været nostalgisk og lidt vemodigt for redaktionen, at det var sidste gang. TV2 er også en fed kanal, men DR har lavet det i så mange år, at de har super godt styr på det.

Tiden fordrives med lidt kortspil i luksushytten. Foto: Anthon Unger
Tiden fordrives med lidt kortspil i luksushytten. Foto: Anthon Unger

Ekspert: Derfor er Blachman vigtigst for TV2