Annonce:
Annonce:

Retssag droppet: Tivoli betaler

Tivoli skulle i dag have været i retten i en sag om en ulykke, hvor en kvindelige gæst i haven blev ramt et en genstand, der faldt ned fra Det Gyldne Tårn

Tivoli har indgået forlig og skal derfor ikke møde i retten i dag. Foto: Thomas Borberg
Tivoli har indgået forlig og skal derfor ikke møde i retten i dag. Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

For fire år siden skete der, der bare ikke må ske.

En genstand faldt ned fra 63 meters højde fra Det Gyldne Tårn i Tivoli og ramte en gæst.

I dag skulle sagen have været for retten, hvor anklagemyndighedens krav lød på en bøde på 140.000 kroner til Tivoli samt erstatning til den ramte gæst. Men nu er der indgået forlig. Det skriver BT.

Ifølge anklageskriftet er det en overtrædelse af arbejdsmiljøloven, der i dag skulle have været behandlet i Københavns Byret. Det skriver Ritzau.

Ulykken skete ifølge Ritzau, da en tekniker, som arbejdede på forlystelsen 'Det Gyldne Tårn', uden at området nedenunder forlystelsen var afspærret, tabte to bor til en boremaskine ud af sine lommer.

Annonce:

Et seks millimeter bor ramte jorden i nærheden af en kontrollør. Men et 10 millimeter bor ramte en gæst i hovedet cirka 10 meter fra forlystelsen. Det medførte ifølge anklagemyndigheden personskade. Men det fremgår ikke af anklageskriftet, hvilken personskade der er tale om.

Anklagemyndigheden mener, at Tivoli var ansvarlig for, at arbejde ikke var planlagt, tilrettelagt eller blev udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Risikerer bøde: Tabte metalbor ned i hovedet på gæst

Tivolis pressechef, Torben Plank bekræfter overfor Ekstra Bladet, dagens retssag er aflyst.

- Det er helt korrekt, at der er var sag tilbage fra 2019, som beklageligvis ikke havde fundet sin afslutning. Vi har besluttet at betale og erstatningen er håndteret som en del af forsikringssagen, siger Torben Plank og fortæller, at der siden ulykken er arbejdet intenst på, at noget lignende ikke vil gentage sig.

- Vi har efterfølgende iværksat en række stramninger og ser med stor alvor på hændelsen, som vi gerne ville have været forude.

Tivoli har blandt andet indført regler om, at der ikke må arbejdes ikke på forlystelser i højden i åbningstiden. Desuden er der lavet en afspærringsplan af parkens tre høje forlystelser, og endelig er der sat ind på uddannelse af medarbejdere, der arbejder i højden i Tivoli.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: