Annonce:
Annonce:

Rørt og ramt dagen derpå: - Jeg har faktisk lige grædt

Fyr og Flamme formåede trods restriktioner at fejre deres Grand Prix-sejr. Også selvom fadølsanlægget var tømt, da de kom til den meget begrænsede efterfest

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Øjnene er små og hovedet tungt hos Fyr og Flamme dagen derpå.

Nok var den helt store efterfest efter lørdag aftens Grand Prix-sejr aflyst, men Jesper Groth og Laurits Emanuel formået alligevel at fejre triumfen hjemme i Groths lejlighed i København.

Noget overraskede blev de dog, da de natten til søndag mødtes i privaten med deres nærmeste venner i corona-boblen.

- Fadølsanlægget var tømt, da vi kom! siger 31-årige Jesper Groth med en vis forargelse i stemmen.

Heldigvis var der både gin og andre våde varer at skylle triumfen ned med, og det blev den i en grad, at der må reparationsbajere til, mens Fyr og Flamme søndag eftermiddag taler med Ekstra Bladet.

Afviser: - Det er ikke en parodi

De er lige dele glade, trætte og rørte over, at det blev til en sejr ved Grand Prix'et.

Annonce:

- Jeg har faktisk lige grædt. Jeg har lige set vores show for første gang. Det var så fantastisk, og vi er bare så lykkelige. Det viste det sig i hvert fald, at vi er. Den der krammer, vi giver hinanden på scenen, er bare ægte følelser, og dem er der måske ikke så mange af for tiden, siger 34-årige Laurits Emanuel, der også er ramt af savn.

Fyr og Flamme med Grand Prix-trofæet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Fyr og Flamme med Grand Prix-trofæet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Hjemme i Bramming er hans kone og hans to små børn, og det varer flere dage, før han får tid til at se dem.

- Jeg vil gerne dele det med dem, men jeg ser dem nok først på fredag, siger han og kæmper for, at stemmen ikke skal knække.

Hans liv i den lille jyske provinsby er en kæmpe kontrast til lørdag aftens diskoshow, hvor han var iført højhælede hvide sko og en matchende afbleget manke.

- Ja, det er ikke sådan, jeg ser ud, når jeg går til bageren derhjemme. Det er i campinghabit og med træsko på. Så siger man bare 'goddaw do' til de andre i køen. Der er der dårligt nogen, der ved, hvem jeg er, siger han.

Ændrede i vindersang: Det gør vi ikke igen

Annonce:

Også Jesper Groth er kendt for at spænde bredt. Fra 'Sygeplejeskolen' til 'Stormester' og Grand Prix. Som entertainer hopper den skuespiller-uddannede Grand Prix-sanger ikke med på præmissen om, at man kun kan én ting.

- Der, hvor det hele startede for mig, var, da jeg optrådte i netundertrøje ved en playback-konkurrence. Lørdag aften havde jeg netundertrøje på igen, så ringen er total sluttet. Alt er godt, siger han.

Erkender: Det er en kæmpe fordel

Kontrasterne er de begge vilde med.

- Vi er nok ret rastløse begge to og vil gerne prøve alt her i livet, siger Laurits Emanuel.

Det næste, den temmelig festlige og dynamiske duo skal prøve i deres musikliv sammen, er Eurovision Song Contest i maj, hvor de med deres 'Øve os på hinanden' skal forsvare de rød-hvide farver i Rotterdam.

 

Vandt i Kim Schumachers gamle jakke

Det var ikke en hvilken som helt pink jakke med lidt for korte ærmer, Jesper Groth havde iført sig til årets Grand Prix. Den har tidligere tilhørt 80'er-ikonet Kim Schumacher.

- Den hang der i fire farver. Den var der i gul, grøn, blå og så den, jeg havde på. Da jeg tog fat i den pink, fik jeg et lille stød. Sådan statisk elektricitet, du ved. Så tænkter jeg bare, at den ville jeg bare have på.

Jesper Groth fortæller, at Schumacher er noget af idol for ham rent retorisk, og at han lige nu er besat af en filmidé om Kim Schumacher.

- Så det var stort at have hans jakke på. Den gav god energi, og den skal ikke skiftes ud til Eurovision. Jeg har brug for den jakke nu, siger han.

Jesper Groth optrådte i Kim Schumachers gamle jakke. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Jesper Groth optrådte i Kim Schumachers gamle jakke. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
 

Ekstra Bladets musikanmelder Thomas Treo har anmeldt Dansk Melodi Grand Prix 2021, og står det til ham, behøver der ikke komme en 2022-udgave af showet. Læs hans anmeldelse her(+)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: