Roskilde Festival fyrer 17 medarbejdere

Fyringerne er en direkte konsekvens af coronakrisen

Der blev ingen koncerter foran Orange Scene i år, men planlægningen af Roskilde Festival 2021 fortsætter på trods af dagens fyringer. Foto: Per Lange
Der blev ingen koncerter foran Orange Scene i år, men planlægningen af Roskilde Festival 2021 fortsætter på trods af dagens fyringer. Foto: Per Lange

I år skulle den 50. udgave af Roskilde Festival være løbet af stablen, men sådan blev det ikke.

Nu har festivalen fyret 17 medarbejdere på grund af de konsekvenser, som coronakrisen har haft for festivalens økonomi. Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Fyringerne betyder, at organisationen er skrumpet med en tredjedel.

Se også: Store danske festivaler med ny udmelding

Den administerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, Signe Lopdrup, kalder situationen for meget ulykkelig.

'Siden nedlukningen i foråret har vi arbejdet fokuseret på at nedbringe omkostningerne ved, at stillinger, der er udløbet, ikke er blevet genbesat.'

'Men det står nu klart, at det ikke er nok. Derfor har vi i dag desværre været nødsaget til at gennemføre en organisationstilpasning, hvor 17 medarbejdere har fået nedlagt deres stillinger. Det er meget ulykkeligt,' siger hun i pressemeddelelsen.

Se også: Roskilde annoncerer navne for 2021

Planlægningen fortsætter
Dagens fyringer betyder ikke, at Roskilde Festival 2021 ikke vil finde sted. Men det er en mindre organisation, som nu fortsætter planlægningen af næste års festival.

'En stor del af festivalen er allerede planlagt i forbindelse med sommerens festival og er klar til at blive taget op.'

'Så den indsats, der skal lægges lige nu, handler især om sammen med andre at undersøge, hvordan det igen kan blive muligt at samle mange mennesker forsvarligt i denne svære og uforudsigelige corona-tid,' siger Signe Lopdrup i pressemeddelelsen.

Se også: Roskilde Festival 2021 er udsolgt

Roskilde Festival ønsker ikke at stille op til et interview med Ekstra Bladet i dag, da ledelsen vil bruge deres tid internt.