Se hele listen: Festival beder om 66 millioner

Smukfest og Roskilde Festival søger staten om massive beløb i kompensation for aflysninger i 2020

Smukfest i Skanderborg plejer at melde udsolgt nærmest øjeblikkeligt, når salget af de eftertragtede partoutarmbånd starter. Foto: Philip Davali
Smukfest i Skanderborg plejer at melde udsolgt nærmest øjeblikkeligt, når salget af de eftertragtede partoutarmbånd starter. Foto: Philip Davali

Mens musikglade danskere holder vejret og drømmer om en sommer med koncerter under åben himmel, så slikker festivalerne stadig de økonomiske sår fra 2020.

Coronavirussen forårsagede aflysninger på stribe, men staten står klar med kompensation i form af hjælpepakker.

28. februar var der deadline for at ansøge om økonomisk hjælp efter aflyste arrangementer i perioden 6. marts til 31. august 2020.

Den mulighed har enormt mange benyttet sig af. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået hos Erhvervsstyrelsen.

Zirkus for millioner
Af listen fremgår det blandt andet, at foreningen bag Smukfest, Skanderborg Festivalklub, har søgt om flest penge af alle med en ansøgning på svimlende 65.890.357 kroner.

'Det ansøgte beløb dækker de afledte omkostninger ved aflysningen af festivalen 2020. Det er omkostninger ved det allerede udførte arbejde op til aflysningen og personaleomkostningerne', skriver talsmand for den jyske festival, Søren Eskildsen, i en kommentar til Ekstra Bladet.

Smukfest følges skarpt af Foreningen Roskilde Festival, der har søgt om 63,4 millioner kroner.

Her er kravene

Arrangører, der har måttet aflyse, udskyde eller væsentligt ændre et større arrangement som følge af coronavirus/covid-19, kan søge om kompensation for at få dækket tab.

For at få udbetalt kompensation skal man:

  • Have oplevet tab i forbindelse med et arrangement, som er blevet aflyst, udskudt eller væsentligt ændret som følge af coronavirus/covid-19
  • Være hovedansvarlig for planlægningen af arrangementet eller arrangementerne
  • Have forventet over 350 samtidige deltagere til arrangementet.

Arrangementet skal derudover opfylde ét af følgende to kriterier til antallet af dage, som det har været planlagt til at blive afviklet over: 

  • Skulle have været afviklet mindre hyppigt end dagligt, højst hver anden dag.
  • Skulle have været afviklet dagligt i en afgrænset periode på op til 28 dages varighed.

Kilde: Virksomhedsguiden.

Udover festivalerne gør Tivoli sig bemærket med en ansøgning på små 14 millioner, mens Parken forsøger at få 16,8 millioner af staten.

Zirkus Nemo håber på 12,8 millioner, og i sportsverdenen ligger AGF højest med en ansøgning på 22,1 millioner.

Nedenstående liste er opdateret per 8. marts.