Annonce:
Annonce:

Skandale-dirigent hev operastjerne i retten: Lodahl frifundet

Der er faldet afgørelse i civilsagen mellem Michael Bojesen og Peter Lodahl. Sidstnævnte er blevet frifundet

Michael Bojesen blev 19. april 2022 fyret fra Malmø Opera. Foto: Jonas Olufson
Michael Bojesen blev 19. april 2022 fyret fra Malmø Opera. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Det er en måned siden, at Michael Bojesen og Peter Lodahl mødtes i byretten i København, hvor førstnævnte havde anlagt en civil erstatningssag, og i dag er der faldet dom.

'Peter Steen Lodahl frifindes. Michael Bojesen skal til Peter Steen Lodahl inden 14 dage betale sagsomkostninger med 35.000 kr.,' fremgår det af dommen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Peter Lodahl er dansk operastjerne, som er anerkendt både i udlandet og herhjemme, hvor han blandt andet har modtaget Ridder af Dannebrogordenen i 2013. Foto: Stine Bidstrup
Peter Lodahl er dansk operastjerne, som er anerkendt både i udlandet og herhjemme, hvor han blandt andet har modtaget Ridder af Dannebrogordenen i 2013. Foto: Stine Bidstrup
 

Sexistisk bryst-mail
Baggrunden for sagen var en artikel om en mail om en kvindelig operasangers bryster og brystvorter afsendt af Bojesen, som Ekstra Bladet bragte 14. april sidste år. Mailen omhandlede en kvindelig operasanger, og modtageren af mailen var dengang anonymiseret. Der var tale om den danske operastjerne Peter Lodahl.

Annonce:

Bojesen mener, at Lodahl delte den pågældende mail med Ekstra Bladet, men det bestrider operastjernen. I kølvandet på artiklen om mailen blev Michael Bojesen 19. april 2022 fyret fra sit job som operachef ved Malmø Opera, og Peter Lodahls advokat, Vibeke Borberg, fortalte inden retssagen til Ekstra Bladet:

- Det er det, der hedder en anerkendelsespåstand. Så de vil have Peter Lodahl til at anerkende at være ansvarlig for det tab, som Bojesen mener, han har lidt som følge af fyringen ovre i Malmø. Der er ikke sat beløb på det, men han kræver også 200.000 kroner i det, man kalder tortgodtgørelse. Altså for krænkelse af hans privatliv og ære, sagde Vibeke Borberg i starten af februar i år.

Her kan du læse Ekstra Bladets dækning af civilsagen ved byretten sidste måned.

Her er begrundelsen
Byretten mente blandt andet ikke, at Michael Bojesen havde godtgjort, at Peter Lodahl var personen, der delte mailen med Ekstra Bladet, fremgår det af dommen.

Annonce:

'Retten lægger til grund, at den i Ekstra Bladet den 14. og 16. april 2022 offentliggjorte mail af 14. november 2015 indgik i en privat korrespondance alene mellem Michael Bojesen og Peter Lodahl, og at den offentliggjorte mail af 20. november 2014 blev sendt af Michael Bojesen til Peter Lodahl samt en anden af Michael Bojesens venner,' skriver retten og fortsætter:

'Det påhviler Michael Bojesen at godtgøre, at Peter Lodahl enten personligt har videregivet de to mails til Ekstra Bladet, eller at han ved sine handlinger har medvirket hertil. En formodning herom, uanset hvor stærk denne måtte være, er ikke tilstrækkelig.'

Retten skriver videre:

'Retten finder på ovenstående baggrund således, at Michael Bojesen ikke har godtgjort, at Peter Lodahl har handlet på en sådan måde, at han har krænket Michael Bojesens ret til privatlivets fred, eller at Peter Lodahl har foretaget handlinger, der er egnet til at krænke Michael Bojesens ære eller har medvirket hertil.'

Forventer ikke at anke
Sagen kan ankes inden fire uger eller kæres inden to uger, fremgår det.

Annonce:

Michael Bojesens advokat, Heidi Højmark Helveg, oplyser til Ekstra Bladet, at hendes klient er tilfreds med, at han har fået Pressenævnets og nu domstolenes ord for, at de publicerede mails var private.

'Den umiddelbare vurdering er, at der ikke vil blive anket, men der er ikke truffet endelig beslutning om det,' tilføjer hun.

Her kan du læse, hvordan Peter Lodahl og hans advokat har det med frifindelsen.

Artiklen er opdateret 18:13 med svar fra Heidi Højmark Helveg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: