Skønhedsdronning frataget sin titel: Hun poserede med den forkerte Miss

Miss Earth Libanon stillede op til et fotografi med Miss Earth Israel - og så gik der pludselig politik i skønhedskonkurrencen

Miss Libanon har tænkt sig at fortsætte i skønhedskonkurrencen, selv om hun er blevet frataget sin titel af sit eget hjemland. (Foto: Privat/Facebook)
Miss Libanon har tænkt sig at fortsætte i skønhedskonkurrencen, selv om hun er blevet frataget sin titel af sit eget hjemland. (Foto: Privat/Facebook)

Netop nu foregår den store internationale skønhedskonkurrence Miss Earth i det asiatiske land Filippinerne. Normalt handler det hele om skønhed, bikinier og smukke kjoler. Men ind i mellem kan der også gå politik i en skønhedskonkurrence.

Det skete tidligere på ugen, da Miss Earth Libanon, Salwa Akar, stillede op til et fotografi sammen med Miss Earth Israel, Dana Zreik. På billedet har skønhedsdronninger armene omkring hinanden. Og de giver begge det såkaldte fredstegn til kameraet.

Billedet cirkulerede hurtigt rundt på de sociale medier. Og der gik ikke lang tid, før organisationen bag Miss Earth i Libanon reagerede kraftigt på billedet og udsendte en pressemeddelelse til de lokale medier, hvor de kategorisk tog afstand fra ethvert forhold til Israel, samtidigt med at de meddelte, at de havde frataget Miss Libanon hendes titel.

Det skriver flere medier heriblandt Daily Mail, Jerusalem Post

Fra israelsk side kom der hurtigt svar på tiltale. Den arabisk-talende talsmand for premierminister Benjamin Netanyahu lagde nemlig i tirsdags billedet af de to skønhedsdronninger ud på twitter, hvor Ofir Gendelman skrev følgende:

'Miss Libanon, Salwa Akar, der deltager i Miss Earth 2018 skønhedskonkurrencen har fået frataget sin titel i dag i Libanon, fordi hun 'vovede' at tage dette billede sammen med Miss Israel.

Miss Israel, Dana Zreik er en israelsk-araber, der stolt repræsenterer sit land. Libanesisk apartheid må og skal skal fordømmes.'

(artiklen fortsætter under billedet)

I går bekræftede den tidligere Miss Libanon Earth, Salwa Akar, på sin facebook, at hun er blevet frataget titlen, men hun har tænkt sig at fortsætte i skønhedskonkurrencen. På facebook skrev Akar følgende:

'Jeg behøver ikke en 'titel' for at være mig selv. Jeg er i sjælen fredfyldt...og jeg vil slutte det, som jeg har startet med eller uden jeres støtte og kærlighed... Gud er altid ved siden af mig. Han kender mig bedre end nogen anden..og han ved, hvad der er i mit hjerte. Om Shanti'.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den kun 20-årige israelske deltager i skønhedskonkurrencen, Dana Zreik, har i forbindelse med konkurrencen fortalt, at hun har haft en normal og lykkelig barndom. Hun håber en skønne dag at blive mode-designer. Hun har også fortalt, at hun er stolt over at komme fra en historisk rig region, hvor der også er stort fokus på økologisk landbrug.

(artiklen fortsætter under billedet)

Miss Earth er en international skønhedskonkurrence, der sætter fokus på forbedring af miljøet i verden. Den bliver regnet som en af de fire største skønhedskonkurrencer i verden sammen med 'Miss World', 'Miss Universe' og 'Miss International'.

Netop nu konkurrerer 89 skønheder fra hele verden i Miss Earth, der afholder sin finale i november måned.

Her ses Miss Israel i midten sammen med Miss Japan og Miss Indonesien i forbindelse med bikini-konkurrencen. (Foto: AP)
Her ses Miss Israel i midten sammen med Miss Japan og Miss Indonesien i forbindelse med bikini-konkurrencen. (Foto: AP)