Skræklodtrækning til Anja

Man kan se på Anjas lodtrækning med de positive eller de negative briller. Sikkert er det, at hun er havnet i en virkelig uheldig sandwich

Se Anja Nissen trække lod i videoen. Video: Lars Sejr

Ekstra Bladet i Kijev

Der er trukket lod til lørdagens Eurovision-finale, hvor Anja Nissen skal forsøge at blive den blot fjerde danske vinder af sangkonkurrencen nogensinde.

Og den lodtrækning kan man se på med to vidt forskellige briller.

Umiddelbart efter semifinalen skulle de deltagere, der gik videre, trække lod om deres startplacering i finalen. Enten ville de havne i første halvdel eller i anden halvdel, hvor sidstnævnte klart er at foretrække, da man så vil være mere frisk i seernes erindring, når afstemningen går i gang.

Anjas triumf: - Nu skal vi i top-3

Anja trak desværre første halvdel, og derfor kunne hun i værste fald risikere at starte som en af de første. Og set med de briller er det positivt, at hun med nattens lodtrækning har fået startplads nummer 10.

Anja Nissen jubler på scenen efter at være gået videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen jubler på scenen efter at være gået videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
 

Men hvad værre er, Anja Nissen er blevet placeret lige i smørhullet mellem to af konkurrencens største favoritter. Som nummer ni er det bookmakernes favorit Italien, der stiller op med Francesco Gabbani og sangen 'Occidentali's Karma'. Et meget simpelt sceneshow med en dansende gorilla, der allerede har høstet meget opmærksomhed. Derefter er det Anjas tur, og så følger bookmakernes anden store favorit Portugal, der stiller op med Salvador Sobral og sangen 'Amar pelos dois'.

Det har fået oddset på Anja som vinder til at skyde i vejret, så bookmakeren Bet365 nu giver hele 67 gange pengene igen ved en dansk sejr. Til sammenligning giver Italien 2.25 og Portugal 3.25.

Se Anja Nissen trække lod i videoen over artiklen.

Lodtrækningen:

1. Israel

2. Polen

3. Hviderusland

4. Østrig

5. Armenien

6. Holland

7. Moldova

8. Ungarn

9. Italien

10. Danmark

11. Portugal

12. Aserbajdsjan

13. Kroatien

14. Australien

15. Grækenland

16. Spanien

17. Norge

18. Storbritannien

19. Cypern

20. Rumænien

21. Tyskland

22. Ukraine

23. Belgien

24. Sverige

25. Bulgarien

26. Frankrig