Stor undren: Hvad skal Australien i vores Grand Prix

Australien skal for første gang kæmpe med ved Eurovision, men beslutningen vækker ikke udelt begejstring

Til maj kan Australien vinde Europas Melodi Grand Prix. (Foto: Mogens Flindt)
Til maj kan Australien vinde Europas Melodi Grand Prix. (Foto: Mogens Flindt)

I mere end 30 år har australsk tv sendt det europæiske Melodi Grand Prix, men i år skal landet selv være med for første gang. Det medfører dog ikke kun jubel hos sangkonkurrencens entusiaster.

Australien skal deltage i Det europæiske Melodi Grand Prix  

Ole Tøpholm, der siden 2011 har kommenteret det europæiske Melodi Grand Prix på DR1, er skeptisk over, at Australien skal deltage i Eurovision Song Contest.

- Bare fordi det europæiske Melodi Grand Prix har været populært i Australien i mange år, synes jeg ikke, at landet er kvalificeret til at deltage, siger han.

Svære regler
Ole Tøpholm mener, at det bliver svært for seerne at forstå sangkonkurrencens regler, når et land som Australien får lov at være med.

- Melodi Grand Prix vil overleve, uanset hvor mange justeringer man laver. Men det kan meget hurtigt blive for kompliceret. I forvejen er der nok at holde styr på, når man sidder i kommentatorboksen, og man skal forklare reglerne over for seerne.

Indtil videre er det kun vedtaget, at Australien skal deltage i Eurovision i 2015 i anledningen af, at Eurovision Song Contest bliver afholdt for 60. gang og dermed har jubilæum.

Laveste 'seer-point' til Melodi Grand Prix i otte år  

Ifølge Ole Tøpholm vil det være en glidebane, hvis Australien bliver permanent deltager ved det europæiske Melodi Grand Prix.

- Så skal vi lave konceptet om til et verdens-Grand GPrix. Hvorfor skal USA og Kina så ikke også have lov til at være med? Hvis man gør Australien til permanent medlem, kan man lige så godt tage skridtet fuldt ud.

Forhastet
Formanden for den danske fanklub MelodiGrandPrixFans.dk, Johann Sørensen, er knap så kritisk over for Australiens deltagelse. Han mener dog, at beslutningen om, at landet skal være med, er truffet for hurtigt.

- Det virker meget forhastet. Når det er så stor en beslutning, som denne, synes jeg, at alle deltagerlande skulle høres, og at man eventuelt skulle lave en afstemning.

Anti Social Media vinder Melodi Grand Prix  

- Generelt er det et must, at Eurovision udvikler sig og fornyer sig, og jeg er ikke nødvendigvis modstander af, at eksotiske lande kommer med i konkurrencen. Det kræver bare, at det er en god og velovervejet beslutning, siger Johann Sørensen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær