Storfavoritter vinder Dansk Melodi Grand Prix

2021-udgaven af den historiske musikkonkurrence har fundet en vinder

Fyr og Flamme kan kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Den 51. udgave af den historiske musikdyst stod i coronaens tegn og var med kun otte deltagere på scenen og nul publikum til at sætte fut i festlighederne.

Det var udelukkende seerne, der stemte Fyr og Flamme til sejr. De foregående år har en udvalgt fagjury haft lige så stor indflydelse på udfaldet som seerne. I år var alt lagt i danskernes hænder.

Drama i kulissen: Ballade før Melodi Grand Prix

I første omgang blev de otte sange reduceret til tre, der nåede den såkaldte superfinale. Her var Fyr og Flamme oppe imod duoen bestående af Chief 1 og Thomas Buttenschøn og Jean Michel.

Sådan ser man ud, når man lige har vundet Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sådan ser man ud, når man lige har vundet Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Med sejren indløser Fyr og Flamme en billet til Eurovision Song Contest, som bliver afholdt i Rotterdam i maj - corona eller ej. Arrangørerne har allerede meddelt, at den europæiske del af sangkonkurrencen bliver afholdt uanset hvad.

Sådan fordelte stemmerne sig

Fyr og Flamme - 37 procent af stemmerne

Jean Michel - 32 procent af stemmerne

Cheif 1 og Thomas Buttenschøn - 29 procent af stemmerne

- Mine hænder ryster. Se Laurits, siger Jesper Groth på scenen, da han får trofæet i hænderne.

Fyr og Flamme består af Laurits Emanuel, der også spiller i The Grenadines, og Jesper Groth der er skuespiller, hvor han blandt andet er kendt for sin rolle som Bjørn i TV2-serien 'Sygeplejeskolen'.

Danske hitmagere med i Grand Prix'et

Duoen har allerede flere hits i bagagen. Mon ikke mange kan synge med på ’Menneskeforbruger’ og ’Kamæleon’. Blandet andet derfor var de bookmakernes favorit til at tage trofæet med hjem fra DRs Studie 5, der dannede rammen om Grand Prix'et.

Det var med det stærkt 80'er-inspirerede nummer, Øve os på hinanden', at makkerparret sikrede sig sejren.

Nummeret kunne lige så godt have været med i Grand Prix’et i 1983, men det er altså toner fra et helt andet årtusind, de sang til tops.

Thomas Treo har anmeldt årets Grand Prix-sange, og han er mildt sagt ikke imponeret. Læs hans vurdering af de otte sange her(+)