Annonce:
Annonce:

Superman redder migrant... og tæver racist

I en ny udgave af den populære tegneserie går en arbejdsløs amerikaner til angreb på en migrantarbejder

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Superman overfaldet - nu er han hjemløs

Det er ikke længere kun superskurke fra det ydre rum eller onde, geniale milliardærer, som superhelten Superman skal håndtere.

I et nyt Superman-album er det en arbejdsløs fabriksarbejder, der får superheltens opmærksomhed, da den arbejdsløse amerikaner vil dræbe en migrant, der har taget hans job.

Med en pistol i hånden truer han kvinder, der bærer tørklæde, og raser mod latinamerikanske arbejdere, som han beskylder for at stjæle hans job.

- I arbejder billigt, og I taler ikke engelsk, så I kan bede om mere i løn eller svare tilbage. I har kostet mig mit job! Mit levebrød! Det skal I betale for, råber skurken, mens han åbner ild.

Politisk kommentar
Men Superman redder dagen, da han lægger sig imellem skurken og migranterne, og kugleregnen preller af på 'Manden af Stål'.

Annonce:

- Du er den eneste, der er ansvarlig for mørket i din sjæl, siger Superman til skurken.

Superman tweet

Passagen er en kommentar til de voldelige protester, der for nylig har ramt USA.

I august blev en 32-årig kvinde kørt over og dræbt af en formodet nazisympatisør.

Det skete, efter at en demonstration blandt højreekstremistiske i Charlottesville, Virginia, havde udviklet sig til voldelige sammenstød.

Det er ikke unormalt, at amerikanske tegneserier viser tydelige politiske standpunkter eller tager en aktuel debat under kærlig behandling.

Super-flygtning
Marvel Comics udgav eksempelvis en ny version af Spiderman i 2011, hvor hovedpersonen var halvt sort og halvt latinamerikansk.

I 2016 lancerede DC Comics, der udgiver Superman, en miniserie med navnet 'Superman: En udlænding i Amerika'.

I serien kæmper Superman, der bliver tvunget til at forlade sit hjem på planeten Krypton, som er dømt til undergang, med at forene sine rødder og sin kultur fra en anden planet med sit liv på Jorden.

Annonce:

Tredje ombæring af tegneserieskaberen Frank Millers Batman-fortolkning 'The Dark Knight' fik desuden flere kommentarer med på vejen, da den maskerede selvtægtsmand i begyndelsen af serien med håndfaste metoder beslutter sig for at beskytte en ung, sort mand mod overgreb fra poltiet.

Skaberne af Superman, Jerry Siegel og Joe Shuster, var begge jøder med europæiske rødder. Supermans historie er baseret på europæiske migranter, der i 1930'erne søgte et fredeligt liv i USA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: