Annonce:
Annonce:

Suspekt i Facebook-krig med festival: Her er sandheden

Det udviklede sig til en heftig diskussion mellem rap-gruppen Suspekt og Nibe Festival efter det i går kom frem, at gruppen ikke skal spille på festivalen for 11. år i træk. Er der tale om aprilsnar?

Der opstod stor tvivl blandt Suspekt-fans på Facebook, om hvor vidt det var en aprilsnar, at rap-gruppen ikke skal spille på årets Nibe Festival. Foto: Stine Tidsvilde
Der opstod stor tvivl blandt Suspekt-fans på Facebook, om hvor vidt det var en aprilsnar, at rap-gruppen ikke skal spille på årets Nibe Festival. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Et billede af rapgruppen Suspekt, hvor de tre rap-drenge står med ryggen til et byskilt med et påklistret 'Nibe Festival'-skilt, og - som det ser ud på billedet - tisser på skiltet, har medført heftige reaktioner på Facebook.

'Vores mening om Nibe Festival, efter de har meddelt, at vi ikke på vende retur for 11. år i træk!!', skriver gruppen til billedet.

Tidligere på dagen om mandagen offentliggjorde Nordjyllands største festival nemlig årets bandnavne, hvor Suspekt ikke var inkluderet på spillelisten. Rap-gruppen har ellers spillet på festivalen ti år i træk.

Som bekendt er 1. april en dag, hvor det ikke altid er helt til at gennemskue hvilke nyheder, der er falske i mediebilledet.

'Verdens største aprilsnar'
Derfor var der mange Facebook-brugere, der mente, at offentliggørelsen uden Suspekt på listen, måtte være 'verdens største aprilsnar'.

Annonce:

Det blev imidlertid sværere for Facebook-brugerne at afgøre, om der var tale om en aprilsnar, da folkene bag Nibe Festivals officielle Facebookside og talsmand og musikbooker på Festivalen, Peter Møller Madsen, blev involveret i debatten.

I opslaget for Nibe Festivalens offentliggørelse af navne skrev Suspekt 'Vi er så skuffet!', hvor efter talsmanden returnerede med et svar, hvor han blandt andet skrev:

'Jeg skylder at fortælle vores trofaste festivalgæster og Suspekt fans, at det efterhånden blev så meget MONEY TALKS - BULLSHIT WALKS at vi ikke kunne være med i Nibe. Jeg kunne efterhånden ikke se den Nibe-kærlighed, I altid har snakket om', skriver talsmanden Peter Møller Madsen til billedet, der har fået tusindvis af likes.

Aprilsnar!
Ekstra Bladet har talt med musikbookeren for Nibe Festivalen, der bekræfter, at der er tale om en gennemført og længe planlagt aprilsnar.

- Er det her en aprilsnar?

- Ja. Det er en aprilsnar. Vi arbejdede med den i en lang tråd på Facebook, men vi kunne simpelthen ikke få den til at få ordentlig gennemslagskraft. Heldigvis lykkedes til sidst.

Annonce:

- Selvfølgelig er der mange, der med det samme karakteriserede det som en aprilsnar, men der var også mange der blev rigtig usikre, kede af det og rasende. Der var også lokale, der blev fornærmede over, at Suspekt står og pisser på Nibe Festivalen, fortæller Peter Møller Madsen.

Ikke til diskussion
Talsmanden fortæller, at aprilsnaren er planlagt mellem festivalen og Suspekt, som tit battler om alt mellem himmel og jord, siger han.

- Suspekt ikke skal ud på en massiv tour i år. Men det ville være meget mærkeligt for os, hvis ikke de var der. Alt har selvfølgelig en ende. Jeg håber bare ikke den er nær, og det tyder det heller ikke på, siger han.

'Selvfølgelig kommer vi'
I en video slået op på Nibe Festivals Facebookside dementerer Suspekt nu offentliggørelsen af, at gruppen ikke skal spille på Nibe Festivalen.

'Selvfølgelig kommer vi og spiller på jeres festival - der ikke noget vi hellere vil', lyder det fra de tre rapdrenge, Rune Rask, Emil Simonsen og Andreas Bai Duelund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: