Annonce:
Annonce:

Tabte i retten: Nu kræver skandale-dirigent penge af Ekstra Bladet

Michael Bojesen kræver en halv million kroner af Ekstra Bladet

Michael Bojesen blev fyret fra Malmø Opera 19. april 2022. Foto: Jonas Olufson
Michael Bojesen blev fyret fra Malmø Opera 19. april 2022. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Michael Bojesen led torsdag et nederlag i byretten, hvor han havde anlagt en civil erstatningssag mod operastjernen Peter Lodahl, der dog blev frifundet.

Skandale-dirigenten jagter dog fortsat oprejsning og vil tilsyneladende have andre til at tage ansvaret for, at han 19. april 2022 blev fyret som operachef ved Malmø Opera.

Fyringen kom i kølvandet på mails, som Ekstra Bladet få dage inden havde afsløret.

'Hun sang i DR Pigekoret, og jeg kender hende fint. Hun har udviklet sig helt vildt sangligt … og har tilsyneladende brystvorter - men ingen bryster at bakke dem op med …', lød det i mailen, der var sendt til Peter Lodahl.

Lodahl bestrider, at det var ham, der delte mailen med Ekstra Bladet, og det kunne Michael Bojesen heller ikke bevise under retssagen.

Annonce:

'Retten finder på ovenstående baggrund således, at Michael Bojesen ikke har godtgjort, at Peter Lodahl har handlet på en sådan måde, at han har krænket Michael Bojesens ret til privatlivets fred, eller at Peter Lodahl har foretaget handlinger, der er egnet til at krænke Michael Bojesens ære eller har medvirket hertil', lyder det derfor i dommen.

Artiklen fortsætter under videoen...

Michael Bojesen mødte noget opsigtsvækkende op til et foredrag om afdækningen af hans egne sager, men overfor Ekstra Bladet ville han ikke uddybe, hvorfor han har sendt mails om en ung sangers brystvorter

Michael Bojesen kom til et foredrag om afdækningen af hans egne sager. Over for Ekstra Bladet ville han ikke uddybe mails om en ung sangers brystvorter.

Kræver en halv million
Men Michael Bojesen vil fortsat have andre til at tage ansvaret for, at han blev fyret for knap 11 måneder siden.

Onsdag aften - dagen inden torsdagens nederlag i byretten - sendte Michael Bojesens advokat, Heidi Højmark Helveg, således en mail til Ekstra Bladet, hvor hun på vegne af ham krævede en halv million kroner for freds- og æreskrænkelser.

'Michael Bojesen fremsætter herved i henhold til ovenstående krav om betaling af godtgørelse for tort med kr. 500.000', lyder det i kravet, som er rettet mod både JP/Politikens Hus, Knud Brix og en række journalister.

Michael Bojesen mener derudover, at Ekstra Bladet er årsagen til, at Malmø Opera fyrede ham.

Annonce:

'[…] Derfor er Ekstra Bladets ansatte samt JP/Politikens Hus A/S erstatningsansvarlige for det tab, som Michael Bojesen lider ved hans afskedigelse. Dette tab kan endnu ikke opgøres, idet det kan oplyses, at hans ansættelse ved Malmø Opera ville være ophørt den 1. juli 2025, hvis han ikke var blevet afskediget før tid. Dermed kan tabet først opgøres endeligt på denne dato'.

Advokaten slutter af med at true med at anlægge en retssag, såfremt Ekstra Bladet ikke accepterer kravet fra Bojesen.

'Såfremt jeg ikke modtager bekræftelse på, at JP/Politikens Hus A/S og dets 3 ansatte anerkender at være forpligtede til at betale godtgørelse for tort samt at være erstatningspligtige, må det påregnes, at der vil blive udtaget stævning i sagen'.

'Stor sindsro'
Hos Ekstra Bladet er Knud Brix, ansvarshavende chefredaktør, dog rolig ved truslen.

- Jeg har modtaget Bojesens krav med stor sindsro, for vi har afdækket en vigtig sag med væsentlig offentlig interesse. Nu kigger vi på det med vores advokat, og så får han selvfølgelig et klart svar fra Ekstra Bladet, lyder det fra Knud Brix.

Der er drama i det engelske kongehus forud for kroningen af kong Charles. Hør om skandalerne i det engelske kongehus i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: