Ticketmaster advarer danske kunder mod hackerangreb

Billetbureuaet blev lørdag udsat for et angreb, der kan have givet adgang til kundernes personlige information eller betalingsoplysninger

Danskere, der har købt billetter til koncerter, teater eller andet gennem Ticketmaster, skal holde øje med deres bankkonto. Foto: Per Lange
Danskere, der har købt billetter til koncerter, teater eller andet gennem Ticketmaster, skal holde øje med deres bankkonto. Foto: Per Lange

Tusindvis af danskere fik i går mail fra billetbuerauet Ticketmaster med besked om at holde øje med deres konto.

Hjemmesiden, hvor man kan købe billetter til koncerter, teaterforestillinger og sportsarrangementer, har været udsat for et hackerangreb, og derfor bliver danske kunder opfordret til at været ekstra opmærksomme på, om der foregår noget uregelmæssigt på deres bankkonto.

På ticketmaster.dk fremgår det, at angrebet fandt sted lørdag 23. juni.

'Lørdag den 23. juni 2018 identificerede Ticketmaster ondsindet software på et kundesupportprodukt hostet af Inbenta Technologies, en ekstern tredjepartsleverandør til Ticketmaster. Så snart vi opdagede den ondsindede software, deaktiverede vi Inbenta produktet på alle Ticketmaster websites', skriver Ticketmaster på deres hjemmesiden.

I mailen til de danske kunder fremgår det, at en 'ukendt tredjepart have fået adgang til nogle af vores kunders personlige information eller betalingsoplysninger'.

Respekt for nethandel
Ifølge billetbureauet er det under fem procent af deres kunder, der er berørte af angrebet. Formentlig er ingen danskere blandt de ramte, siger direktør i Ticketmaster Jakob Lund til Ekstra Bladet.

- Som det fremgår af det, vi har sendt ud, er der ikke beviseligt nogle danske kunder, der er ramt, siger han og understreger at man alligevel skal tage angrebet seriøst.

- Man skal tage det med respekt, og det synes jeg også fremgår af det skriv, vi har lavet, siger Jakob Lund og fortsætter.

- Man skal altid have respekt for at handle på nettet, og det er naturligvis også derfor vi informere kunderne. Det har vi en forpligtelse til, og det er der også en god grund til, siger direktøren, der ikke ønsker at oplyse, hvor man kunder, der kan være ramt af angrebet.

Sådan forholder du dig:

- Som en sikkerhedsforanstaltning skal alle notificerede kunder nulstille deres passwords, når de logger ind på deres profiler.

- Det anbefaler, at du overvåger dine kontoudskrifter for mulig bedrageri eller identitetstyveri. Hvis du er bekymret eller bemærker enhver form for mistænkelig aktivitet på din konto, skal du kontakte din bank og eventuelle kreditkortselskaber.

Kilde: ticketmaster.dk

Af ticketmaster.dk fremgår det, at firmaet kun har kontaktet de kunder, 'som kan have været berørt af denne sikkerhedshændelse. Kunder i UK som har købt eller som har forsøgt at købe billetter mellem februar og den 23. juni 2018 kan være berørt og ligeledes internationale kunder som har købt eller har forsøgt at købe billetter mellem september 2017 og den 23. juni 2018'.

- Hvad tror du, at sådan et angreb gør ved folks tillid til Ticketmaster?

- Tillid er noget, man arbejder på overfor forbrugere hver eneste dag 365 dage om året. Så det har vi i mange år gjort et stort stykke arbejde for specielt i Danmark, og det fortsætter vi med, siger Jakob Lund.

- Men kan du forstå, at hvis folk er bekymrede næste gang, de skal købe billetter hos Ticketmaster?

- Selvfølgelig kan jeg det. Folk bliver bekymrede hver gang, en sag som denne her dukker op. Og man skal have respekt for sådan noget her. Men man skal ikke have overdreven bekymring for det, siger Jakob Lund og garanterer, at Ticketmaster gør alt, hvad der er i firmaets magt for at undgå situationer som den, de er havnet i nu.

Hvis du ikke har modtaget en e-mail fra Ticketmaster om hackerangrebet, er det fordi firmaet ikke mener, at du er blevet berørt af angrebet.

På Ticketmasters hjemmeside er en række svar på, hvordan du skal forholde dig, hvis du har mistanke om, at du kan være ramt af angrebet. Læs dem her.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.