Tivoli genåbner med store ændringer

Det er med en negativ coronatest i hånden, at man fra slut marts igen kan hoppe på forlystelser i Tivoli

Tivoli genåbner begrænset i udgave fra 27. marts, men man håber at kunne åbne yderligere snart, siger direktør. (Arkivfoto). Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Tivoli genåbner begrænset i udgave fra 27. marts, men man håber at kunne åbne yderligere snart, siger direktør. (Arkivfoto). Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Danmarks største turistmagnet Tivoli åbner igen 27. marts. Det oplyser forlystelsesparken i en pressemeddelelse torsdag.

Det bliver i første omgang i et begrænset tidsrum, man kan træde ind i forlystelseshaven midt i København.

I påskeperioden fra 27. marts til og med 5. april vil parken være åben fra klokken 11 til klokken 20.

- Vi har vurderet, at indtægtsgrundlaget er størst fra klokken 11-20, fordi vores restauranter i første omgang er undtaget fra genåbningen. Der må kun serveres to-go, siger Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.

Tivoli i stor millioninvestering: Her er deres nye forlystelse

Efter påske vil man resten af april kun kunne komme på besøg i weekenderne - fra fredag til søndag.

- I hvert fald indtil landet åbner mere, siger Susanne Mørch Koch.

Reservere tid
Som gæst skal man på forhånd reservere en tid til besøget, så Tivoli kan holde styr på, at der ikke bliver for lange køer ved indgangen. Det gælder i første omgang i påsken.

- Det er vigtigt for os at åbne for et trygt Tivoli. Både for gæster og medarbejdere. Det tryggeste, vi kan gøre, er at sikre, at der er plads til mange i Tivoli, og at vi ikke alle skal derind på samme dag og tidspunkt.

Tivoli håber, at der kommer en genåbningsudsigt, der efter påske gør det nemmere at lukke folk ind til en spontan tur.

Farlig fadæse i Tivoli: - Det må ikke ske

Men indtil videre kan reservationerne ud over sikkerheden også være et praj om, hvor meget folk hungrer efter at komme en tur i Tivoli.

- Vi kan sagtens finde på at skrue op for flere åbningsdage og mere åbningstid, hvis der er gæste-efterspørgsel på det. Vi vil hellere end gerne have det Tivoli tilbage, som vi allesammen kender, siger hun.

Regeringen har besluttet, at gæster skal have en negativ coronatest, før de kan få adgang.

Tivoli vil opstille en testfacilitet ved Tivoli i samarbejde med Falck, så det skal blive nemmere for gæsterne, oplyser direktør Susanne Mørch Korch.

Tivoli har været lukket siden 9. december.

I slutningen af sidste år anmeldte Ekstra Bladets René Fredensborg coronaforholdene i Tivoli