To tømmermændsramte og én træt vinder

Gutterne fra Lighthouse X er glade men trætte ovenpå den noget overraskende Grand Prix-sejr

To tømmermændsramte og én træt vinder

Sådan lød det, da Lighthouse X-drengene havde vundet (Video: Mogens Flindt)

Hovedet er lidt tungt dagen derpå hos Lighthouse X, efter de lørdag aften vandt Dansk Melodi Grand Prix 2016 i Horsens. Eller faktisk ret tungt. I hvert fald Johannes Nymark og Martin Skrivers hoveder. Efter sejren gik de til den og festede igennem til lørdag nat blev til søndag morgen.

- Er der nogen, der har en Treo, spørger Johannes Nymark og sætter hånden under hovedet, da Ekstra Bladet møder vinderbandet på deres hotel efter meget få timers søvn.

Se billederne: Vild og våd fest efter Grand Prix'et

Søren Bregendal derimod holder hovedet højt. Han er som den eneste af de tre flotte fyre ikke ramt af tømmermænd.

- Jeg drikker ikke. Jeg har ikke rørt en dråbe alkohol i tre år, fortæller han.

Ikke en gang en Grand Prix-sejr kunne friste ham til at skylle triumfen ned med en kold bajer.

- Jeg er veganer og har i mange år levet et ret radikalt liv, hvad det angår. Så det gav bare ikke rigtig mening for mig at drikke alkohol mere. Men jeg har da væltet rundt på flere barer i Horsens for at fejre det. Og det var altså ikke mindre festligt, bare fordi jeg var ædru, siger Søren Bregendal.

Grand Prix-vinderne efter chok-sejr: Vi er lykkelige

For Johannes Nymark, der ud over at synge i Grand Prix’et øver på musicalen 'Hairspray' på livet løs, var aftenen allerede inden sejren kom i hus sat af til at slå sig løs.

- Vi har vildt travlt alle sammen, og jeg har bare vidst, at denne her aften kunne jeg tillade mig at feste. Så det gjorde jeg. Jeg havde givet mig selv lov – og så fik den måske lige en tand ekstra fordi vi havde vundet, siger han og blive afbrudt af Martin Skriver.

- Ja, du var slet ikke til at stoppe. Jeg måtte seriøst lave snigeren og stikke af fra Johannes, for at få lov til at komme i seng. Men der var klokken også omkring seks om morgenen, griner han.

Rent kalendermæssigt bliver lørdag aftens sejr noget af en udfordring for de tre vindere. En udfordring de dog med glæde tager imod.

Især for Johannes Nymark, der det meste af foråret skal spille musical, kan det blive svært at presse Eurovision ind.

- Det er faktisk ret vildt, men dagen efter forestillingen stopper i København, tager vi til Stockholm. Og dagen efter vi kommer hjem, spiller den i Jylland. Så på en eller anden måde kommer det hele til at gå op, siger ham med et smil.

- Det svære kan så blive at få tid til at det, vi gerne vil lave op til Eurovision med promovering og sådan noget. Men det skal nok gå, forsikrer han.

Lighthouse X vinder Dansk Melodi Grand Prix

29-årige Martin Skriver laver lige som Johannes Nymark også teater ud over at spille i Lighthouse X, men det seneste års tid har hans fokus primært ligget på bandet.

- Og det ser jo ud til, at det giver pote nu, så det er bare dejligt, siger han.

Mange kender nok også 32-årige Søren Bregendal som skuespiller, men lige nu bruger han mest tid på Lighthouse X og så på organisationen Børn, unge og sorg.

- Begge dele fylder meget. Jeg bruger sådan rundt regnet tre dage om ugen på den organisation, som vi støtter og så resten af tiden på bandet. Det giver nogle lange dage, men gode dage, siger han.

- Og det hele bliver jo meget lettere, når man mærker den opbakning, som vi har fået. Så kan man alt, siger Johannes Nymark.

Deltog i Eurovision før Grand Prix

Eurovision Song Contest 2016 afvikles i Stockholm fra den 9. til den 14. maj.

Lidt frisk luft gør godt dagen derpå. (Foto: Mogens Flindt)
Lidt frisk luft gør godt dagen derpå. (Foto: Mogens Flindt)