Ukraine brød reglerne

Kalush Orchestra sluttede deres optræden af med at bede om hjælp til de krigshærgede byer i Ukraine. Det kan være i strid med reglerne

 - Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol, hjælp Azovstal nu, råbte frontmanden fra Kalush Orchestra. Foto: Ritzau Scanpix
 - Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol, hjælp Azovstal nu, råbte frontmanden fra Kalush Orchestra. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Storfavoritterne fra Ukraine brød lørdag aften reglerne for deltagelse i Eurovision Song Contest. Det skriver dagbladet.no.

Efter sangen 'Stefania' sluttede Kalush Orchestra af med at sende et politisk budskab ud over scenekanten i finalen, og det må man IKKE!

 - Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol, hjælp Azovstal nu, råbte frontmanden ud til publikum i Pala Olimpico.Svaret var stor jubel fra publikum i salen i Torino.  Ifølge Aftonpostens kulturkommentator Robert Gjestad kan det i betyde, at de bliver diskvalificeret.

 - I teorien og ifølge reglerne kan de blive disket, men det kommer aldrig i livet til at ske. Det ville være den største skandale gennem tiden, siger Gjestad.

Norske VG har spurgt EBU, der er arrangør af Eurovision Song Contest, om deres budskab får konsekvenser for deres videre deltagelse i aften.

- Vi forstår de dybe følelser for Ukraine i øjeblikket, og anser kommentarerne fra Kalush Orchestra og andre artister, der støtter det ukrainske folk som humanitære mere end politiske i natur, lyder den officielle holdning fra EBU.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+