Verdens vildeste udspringere kastede sig ud fra Operaen

14 frygtløse fyre konkurrerede lørdag eftermiddag i den spektakulære udspringnings-konkurrence Red Bull Cliff Diving World Series. Se klip fra arrangementet her

Her kan du se højdepunkter fra lørdagens konkurrence. (Video: Red Bull Content Pool)

Herover artiklen kan du se højdepunkter fra konkurrencen

Der var fuld smæk for skillingen, da 14 frygtløse klippe-udspringere lørdag eftermiddag trodsede ethvert glimt af højdeskræk i konkurrencen Red Bull Cliff Diving World Series, som fandt sted ved Operaen i København.

Fra toppen af den bombastiske bygning kastede udspringerne sig intet mindre end 27 meter ned i vandet under dem, og undervejs blev de trænede kroppe drejet og vendt på alle tænkelige måder.

Vovehalsene opnåede på den cirka tre sekunder lange rejse fra taget og ned i vandet en fart på omkring 85 kilometer i timen, og de modige gutter bar ikke andet beskyttelse på kroppen end badebukser.

Vinderen af lørdagens konkurrence blev britiske Gary Hunt, som også løb med guldet, da begivenheden fandt sted i København i 2015.

Gary Hunt blev også samlet vinder af Red Bull Cliff Diving World Series samme år.

Her kan du se udspringene fra Gary Hunt (billedet) og de to andre medaljetagere. (Video: Red Bull Content Pool)

Vanvittigt: Superman springer fra 28 meters højde

Foran i omegnen af 40000 tilskuere plaskede 32-årige Gary Hunt fire gange ned i Københavns havn, og hans evner sikrede den 75 kilo tunge veteran en plads øverst på podiet.

- Jeg er utrolig glad. Jeg spillede de rigtige kort med et tvist ved mit første spring - og det virkede! Det var hårde vejrforhold med stærk vind, men det er en del af at være cliff diver. Du er nødt til at kunne tilpasse dig alle forhold. Jeg er englænder, så jeg er vant til kulden. Opbakningen fra de mange tilskuere gjorde oplevelsen her i Danmark helt speciel, siger vinderen ifølge en pressemeddelelse fra Red Bull.

Andenpladsen gik til polske Kris Kolanus, og det sidste stykke ædelmetal blev hængt om halsen på mexicanske Jonathan Paredes.

Av: 27 meter-spring går ikke helt som planlagt

Red Bull Cliff Diving World Series bliver i 2016 afholdt ni steder rundt om i verden, og den danske hovedstad var andet stop på turen.

Hele herligheden startede 4. juni i den amerikanske delstat Taxas, hvor lørdagens bronze-vinder, Jonathan Paredes, sejrede.

Mexicaneren ligger dermed nummer et i den samlede konkurrence.

Turens tredje stop finder sted 9. juli i portugisiske São Miguel.

De tre medaljevindere fejrede sølvtøjet med at gøre sig selv endnu mere våde. (Foto: Red Bull Content Pool)
De tre medaljevindere fejrede sølvtøjet med at gøre sig selv endnu mere våde. (Foto: Red Bull Content Pool)
 

Se alle datoer HER