Vinder-viking svinger sværdet dagen derpå

Rasmussen vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix med en sang, der handler om at slutte fred i stedet for at slås. Man vinderen kan nu godt svinge et sværd

Sådan ser en vikinge-vinder ud. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Viking-Rasmussen vinder Dansk Melodi Grand Prix

Det er først i dag, at det er fastelavn i Danmark. Lørdag aften tog Rasmussen forskud på udklædningsfesten, iførte sig det sejeste vikinge-kostume og sang sig til sejr ved Dansk Melodi Grand Prix 2018 i et hav af skumsprøjt.

Sådan så det ud, da Rasmussen sikrede sig trofæet lørdag aften. Foto: Mogens Flindt
Sådan så det ud, da Rasmussen sikrede sig trofæet lørdag aften. Foto: Mogens Flindt

Det er en glad vinder, Ekstra Bladet møder i Aalborg dagen derpå. Og træt. For han trængte til at fejre sejren med alle folkene, der har hjulpet ham til tops.

- Det var virkelig dejlig at få en kold øl i hånden og skåle med alle de helt fantastiske mennesker, der har været med til at lave Grand Prix'et. Det var især dejligt at skåle med de andre deltagere. Vi er alle meget forskellige, men vi har hygget os rigtig meget sammen, siger Jonas Foldager Rasmussen, der i Grand Prix-sammenhæng altså bare kalder sig Rasmussen.

Det er kun blevet til et par timers søvn, så var Rasmussen oppe og sende sin kone hjem til Langå, hvor de bor med deres to døtre. Den mindste er 14 måneder og aner intet om sin fars succes. Den store er fem, og Rasmussen glæder sig til at fortælle hende om sin oplevelse i Aalborg.

Vinder-vikingen er far til to piger. Foto: Mogens Flindt
Vinder-vikingen er far til to piger. Foto: Mogens Flindt

- Ja, er du sindssyg, det bliver dejligt at se pigerne igen. Jeg har fået at vide, at min ældste datter var vågen og så min første optræden, men hun faldt vist i søvn inden afgørelsen, siger han.

- Og så har jeg hørt hjemmefra, at der er en dreng fra hendes børnehave, der har været forbi med sin storebror og sætte flag i hækken ude i vores have, siger Grand Prix-vinderen, der dog må vente er par dage med at komme hjem til Nordjylland.

Først skal han til København og snakke om sin sejr i både radio og på tv.

47-årige Sannie Charlotte Carlson bor i dag i Italien med sin kæreste og sine to store hunde. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur Grand Prix-stjernens store sorg: Mistede sin nyfødte datter

Selvom Rasmussen er et helt ubeskrevet blad i Grand Prix-sammenhæng, så er det der med sang og udklædning langt fra nyt for ham. Den 33-årige sanger er uddannet i dramaturgi og musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Han er frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med covernumre af de største rockhits fra 1980'erne. Og så underviser Jonas Rasmussen på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og spiller for tiden række hyldestkoncerter til navne som Abba og Elton John.

Rasmussen er en helt igennem rolig fyr - alligevel er han klar til at tage på togt for Danmark. Foto: Mogens Flindt
Rasmussen er en helt igennem rolig fyr - alligevel er han klar til at tage på togt for Danmark. Foto: Mogens Flindt

Ifølge DRs underholdsningschef, Jan Lagermand Lundme, er målet med at sende Rasmussen på togt ved Eurovision Song Contest i Portugal i maj klart. Det er en top ti-placering, han skal erobre.

- Gør det dig stolt, at du sådan helt landsholdsagtigt skal forsvare Danmark?

- Selvfølgelig er jeg stolt. Er du sindssyg. Men der er da også et vist pres. Men her spiller min personlighed måske også lidt ind. Min groundness. Hvis vi bare kommer til Portugal med et koncept, vi tror nok på, så kan jeg ikke gøre mere. Så er jeg tilfreds - lige meget hvad, siger han.

- Du er ikke sådan en, der bare vil vinde for enhver pris.

- Nej, så var jeg ikke stillet op. Jeg er ikke 20 år og skal ud og definere min karriere nu her. Jeg har masser af jobs, jeg skal hjem og passe. Men lige nu er det her bare fedt, siger Rasmussen og Grand Prix-sejren.

Rasmussen skal i første omgang forsøge at nå finalen, når der er semifinale i Lissabon 10. maj. Finalen er 12. maj.

Se den pacifistiske vinder-viking i sværd-kæmp i klippet herover.

25 kommentarer
Vis kommentarer