Westlife-hug i Eurovision: Send store stjerner som mig

Irland stiller med en vaskeægte stjerne til Eurovision Song Contest. Og dem burde der være nogle flere af, mener Nicky Byrne selv

STOCKHOLM (Ekstra Bladet) I 14 år lagde Nicky Byrne ører til pigernes skrigeri, når han sammen med resten af boybandet Westlife spillede udsolgte koncerter i store dele af verden. For fire år sluttede det eventyr, da bandet en efterårsdag besluttede at gå hver til sit.

Nu er 37-årige Nicky Byrne tilbage på den internationale scene. I år repræsenterer han Irland ved Eurovision Song Contest i Stockholm, og det er en noget speciel følelse, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Det er et stort pres at være med i Eurovision. Man repræsenterer sit land og sit flag. Alle derhjemme håber, at det lykkes at vinde. Og det er et pres, kan jeg tydeligt mærke. Man prøver at holde det ude af hovedet, for det må ikke fylde for meget. Men sådan er det bare.

- Du har spillet så mange koncerter med Westlife. Hvordan har du det med, at du nu skal konkurrere i musik?

- Jeg er jo lidt af et konkurrencemenneske – jeg har jo også været fodboldspiller. Men i fodbold kan man kæmpe og takle sin modstander. Det kan man ikke rigtigt i musik. Man må bare fokusere og gøre det bedste, og så er det op til andre, om det er godt nok, siger han.

Fire flotte fyre i Stockholm. Lighthouse X og Nicky Byrne faldt hurtigt i snak om musik og velgørenhed. (Foto: Mogens Flindt)
Fire flotte fyre i Stockholm. Lighthouse X og Nicky Byrne faldt hurtigt i snak om musik og velgørenhed. (Foto: Mogens Flindt)
 

Mandag eftermiddag mødte Nicky Byrne de danske Grand Prix-drenge fra Lighthouse X, der har en noget anden tilgang til Eurovision end det irske popidol. Deres primære mission i Stockholm er at fortælle om, hvor vigtigt det er at gøre noget for andre. Men Byrne, han er her for at vinde!

- Jeg talte med et par af de andre fra Westlife forleden, og de sagde til mig, at jeg ikke skulle fokusere på, om jeg kom i finalen. Jeg skulle bare gøre mit bedste i semifinalen på torsdag. Og det var faktisk ret fedt, at de sagde det, men selvfølgelig vil jeg blive skuffet, hvis jeg ikke går videre. Det er jo derfor jeg er kommet, understreger han.

Efter år med irsk storhedstid i Eurovision-sammenhæng, har det været lidt sløjt de seneste år. Og det skal være slut nu, mener den tidligere Westlife-stjerne.

- Irland plejede at være store, men sådan er det ikke lige for tiden. Det er faktisk ved at være nogle år siden. Alle ser Grand Prix og Eurovision i Irland, men det er også det. Personligt synes jeg, at store artister skulle deltage i det – også dem, der er større end mig. Det ville være godt for showet, siger han.

For især Søren Bregendal var mødet med Nicky Byrne noget af en oplevelse. Han var nemlig stor Westlift-fan.

- Westlife var ligesom soundtracket til min ungdom, så det var virkelig fedt at møde ham. Han er det sødeste menneske, siger Søren Bregendal, der selv har forsøgt sig med boybandet C21.

1 kommentar
Vis kommentarer