Lady Gaga vækker kinesisk vrede

Et møde mellem sangerinden Lady Gaga og Dalai Lama har fået kineserne til at rase, oplyser de kinesiske myndigheder

Det kom til nærkontakt mellem de to sangerinden og den spirituelle leder. Foto: AP
Det kom til nærkontakt mellem de to sangerinden og den spirituelle leder. Foto: AP
Følg Underholdning

Det har vækket alt andet end begejstring i Kina, at popsangerinden Lady Gaga har mødt tibetanernes spirituelle leder, Dalai Lama.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at de kinesiske myndigheder tirsdag meddelte, at mødet mellem den populære 'Applause'-sangerinde og Dalai Lama har mødt vrede fra flere kinesiske internetbrugere.

Gaga afslørede seksuelt overgreb: Familien vidste intet

Ifølge mediet er det billeder af de to kendisser sammen fra en konference søndag i Indianapolis i USA, der har fået sindene i kog hos flere kinesere, der kritiserer sangerinden for at mødes med en mand, som de anser og fordømmer for at være separatist.

- Internationalt er der bred konsensus om, hvilken slags person Dalai Lama er, og hvad han gør, lød det tirsdag fra Hong Leu, der er talsmand for Kinas udenrigsministerium.

- Efter den pågældende hændelse fandt sted kan du, hvis du ser på det kinesiske internet, se, at vreden er vældet op, forklarede talsmanden desuden med henvisning til superstjernens møde med den spirituelle leder.

Gaga nøgen på magasin-forside

Ifølge mediet anser Kina Dalai Lama for at være en farlig separatist, som ønsker selvstyre i Tibet. I 1959 flygtede Dalai Lama fra Tibet til eksil i Indien efter et mislykket oprør fra den tibetanske modstandsbevægelse.

Lady Gaga har endnu ikke reageret på de mange vrede kommentarer, som optræder på hendes sociale medier fra vrede kinesiske brugere. Det er heller ikke lykkedes Reuters at få en kommentar fra sangerindens repræsentanter.

 Lady Gaga lytter mens Dalai Lama taler. Foto: AP
Lady Gaga lytter mens Dalai Lama taler. Foto: AP
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+