70-årig i vanvittig rekord

En bedstefar sejlede alene over Atlanten i en robåd

70-årige Frank Rothwell stævnede ud fra La Gomera nær Tenerife 12. december, og lørdag ankom han til den caribiske ø Antigua på den anden side af Atlanterhavet. Otte dage før planlagt.

Hvad mere imponerende er, at den pensionsmodne herre klarede de godt 4800 kilometer uden assistance i en robåd.

Målet med den vanvittige færd var at samle penge ind til demens-forskning, og det lykkedes ham at samle seks millioner ind til formålet, skriver BBC.

Frank Rothwell har tidligere mistet sin 62-årige svoger til Alzheimer.

- Imens jeg roede, modtog jeg hjertevarme beskeder fra folk, der har haft lignende oplevelser, som jeg har haft med min svoger Roger, så jeg håber, at jeg har hjulpet andre familier også, siger den benhårde bedstefar ifølge BBC.

Anden sport Tårevædet gensyn: Danskere har roet over Atlanten

Ny rekord
Rothwell udtrykker samtidig stor begejstring for sin egen præstation.

- Det tog seks lange uger at ro over Atlanten, men udfordringen i sig selv har taget 18 måneders træning og forberedelse, så jeg er meget stolt af det, jeg har opnået, og den ufattelige rejse, jeg har været på.

I april slog Guinness Rekordbog fast, at den ældste, der nogensinde har roet over Atlanterhavet på egen hånd, er den dengang 72-årige Graham Walters. Men han måtte trækkes de sidste par kilometer af en båd.

Frank Rothwell kan til gengæld glæde sig over, at han er den ældste, der har gennemført Talisker Whisky Atlantic Challenge, der er den samme udfordring, som blandt andre danskerne Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen tidligere har gennemført - sidstnævnte oven i købet to gange.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Samfund Efter syv ugers adskillelse: Se den rørende genforening

Foto: Ben Duffy Samfund Vilde billeder: Så meget har de tabt sig

75 kommentarer
Vis kommentarer