Bitcoin-milliardær låst ude af konto: Har to forsøg tilbage

Programmøren Stefan Thomas kan gætte to gange mere på det kodeord, han har glemt

Det er et udbredt problem, at indehavere af Bitcoins låses ude af deres konti på grund af glemte kodeord. Foto: Ritzau Scanpix
Det er et udbredt problem, at indehavere af Bitcoins låses ude af deres konti på grund af glemte kodeord. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Livstil

De fleste har nok prøvet at glemme et kodeord, og selvom det er irriterende, er det sjældent, at der er millioner af kroner på spil.

Anderledes ser det ud for programmøren Stefan Thomas fra San Fransisco, som nu kun har to forsøg tilbage til at gætte sit glemte kodeord til en konto, hvor der står Bitcoins til en værdi af 220 millioner dollars, svarende til omtrent 1,3 milliarder danske kroner.

Det skriver New York Times, som har interviewet den glemsomme milliardær.

Han forklarer, at han for år tilbage mistede det papir, hvor han havde noteret kodeordet til sin IronKey - et drev som indeholder nøglerne til kontoen med de 7.002 Bitcoins, han ejer - og den virker således, at man efter ti mislykkede forsøg, låser sit indhold for altid.

- Jeg har ligget i min seng og tænkt over det. Så har jeg rejst mig og sat mig ved computeren med en ny strategi, som ikke har virket, og så er jeg blevet desperat igen, fortæller han New York Times.

Fyret fra nyt stort projekt: - Jeg er enormt ked af det

Ikke den eneste
Og tilsyneladende er Stefan Thomas langt fra den eneste, der er havnet i den mildest talt uheldige situation.

New York Times har rådført sig med firmaet Chainalysis, som er specialiseret i data om kryptovaluta.

De fortæller, at omkring 20 procent af de eksisterende 18,5 millioner Bitcoins ser ud til at befinde sig på sådanne låste eller tabte konti. Det svarer til det helt astronomiske beløb 140 milliarder dollars.

Bitcoin sætter vild rekord: Stiger voldsomt

I en almindelig bank eller andre finansielle virksomheder kan man bede om at få udleveret eller nulstillet sit kodeord, men fordi ideen med Bitcoins er, at man selv opbevarer værdierne uafhængigt af banker eller myndigheder, er det ikke en mulighed.

- Denne her ide med, at man skal være sin egen bank - lad mig udtrykke det således: Laver du dine egne sko? Grunden til, at vi har banker, er, at vi ikke selv skal tage os af de her ting, som bankerne gør, siger Stefan Thomas til New York Times.

Seerkrig: Sådan streamer du billigst

Han oplyser, at han for nuværende har gemt sin IronKey et sikkert sted, hvor den bliver, indtil kryptografer finder ud af at knække den slags komplekse kodeord.

- Jeg er nået til et sted, hvor jeg siger til mig selv: 'Lad det ligge i fortiden for dit eget mentale helbreds skyld', siger Stefan Thomas.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU