Butiksejers mareridt: Beskyldt for at hamstre toiletpapir

I en video, der er gået viralt på Facbook, beskylder tre mænd en asiatisk kvinde for coronahamstring. Men historien er en helt anden, siger hun selv

Denne video gik pludselig viralt, og toiletpapirets ejer blev beskyldt for at hamstre. Men hendes version af historien er en anden. Video: Viralhog

En optagelse, hvor en gruppe cement-arbejdere finder en bunke med tusindvis af toiletruller i en park, er lige nu på manges læber i Australien.

Optagelserne gik viralt på Facebook omtrent samtidig med, at Australien er blevet ramt af en ny bølge af coronahamstring, præcis som det gjorde sig gældende i februar.

Ville returnere 4800 ruller toiletpapir og 150 liter håndsprit: Det blev et nej

Det skriver blandt andre news.com.au.

I videoen beskylder cementarbejderne kvinden Celia Deng for at have hamstret toiletpapir til sig selv, og det var ifølge news.com.au også den holdning, der prægede kommentarsporene på de sociale medier, hvor der ikke blev lagt fingre imellem i anklagerne mod Celia Deng.

En helt anden historie
Nu har det australske medie imidlertid talt med kvinden, som har fået sig lidt af et chok over den massive modvind, hun pludselig havnede i på grund af videoen. Ifølge hende er historien nemlig en helt anden end den, der blev fremlagt på Facebook.

Hun fortæller, at hun havde købt de mange ruller toiletpapir fra Kina for at sælge det videre i sine to kiosker.

Firma donerer 8000 ruller toiletpapir til de ældre

Hun fortæller, at de tre cementarbejdere først havde tilbudt at hjælpe hende med at fragte papiret til butikkerne mod betaling, men det havde hun takket nej til. Herefter hev mændene et kamera op og begyndte at filme den nu virale optagelse, hvor hun blandt andet bliver kaldt for en 'stupid bitch'.

Hun tror ikke, at de tre mænd mente det som andet end en spøg, men oplevelsen har taget hårdt på hende.

- Den attitude, folk havde mod mig ... Jeg er meget ked af det, og jeg gør det aldrig nogensinde igen. Det her bliver sidste gang, siger Celia Deng til det australske medie og fortæller, at hun aldrig igen vil bestille en så stor mængde toiletpapir fra Kina.

Ville hjælpe de ældre
Butiksejeren fortæller desuden, at hun ikke havde haft til hensigt at tjene mange penge på papiret, og at hun primært havde bestilt det hjem for sine ældre kunder, som på grund af coronavirus har haft problemer med selv at skaffe toiletpapir.

Corona-panik: Desperate kunder river toiletpapir ned fra hylderne

- Gamle mennesker kommer her og kan ikke skaffe toiletpapir. En ejendomsmægler på den anden side af gaden spurgte: 'Celia, kan du skaffe mig noget toiletpapir?', for hendes mand har problemer og er nødt til at passe på sin værdighed og vil ikke vente i kø så længe for at få toiletpapir', så jeg gav hende en pakke med 16 toiletruller gratis, siger hun til news.com.au.

- Jeg kan godt forstå, hvorfor folk siger: 'den her asiatiske kvinde hamstrer toiletpapir', da folk ikke kunne købe det, og vreden fik frit løb. Men de kender ikke historien bag, siger hun videre.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.