Annonce:
Annonce:

Katastrofal fejl på fertilitetsklinik: Fødte andet pars barn

To amerikanske par har født hinandens børn efter en absurd fejl på en fertilitetsklinik, hvor parrene havde modtaget reagensglasbehandling

Alexander og Daphna var i stor sorg, da de fandt ud af, at deres fertilitetsklinik havde begået en kæmpe fejl. Foto: Alexander and Daphna Cardinale
Alexander og Daphna var i stor sorg, da de fandt ud af, at deres fertilitetsklinik havde begået en kæmpe fejl. Foto: Alexander and Daphna Cardinale
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

I det øjeblik, amerikanske Alexander Cardinal så sin nyfødte datter første gang, vidste han, at noget ikke var, som det skulle være.

Alexander Cardinal kunne nemlig hverken genkende sig selv eller sin kone, Daphna, i den lille nyfødte pige. 

Det skriver flere medier, heriblandt People, Los Angeles Times og BBC.

- Det var, som om det var en instinktiv reaktion. Men jeg rystede det af mig og klippede navlestrengen over, siger Alexander Cardinal, der er bosat i Los Angeles, i et interview med People.

- Hvis vi ikke havde været igennem IVF (reagensglasbehandling, red.), havde jeg bare rystet den manglende lighed af mig. 'Hun ser bare sådan ud, og sådan er det'. Men fordi vi havde været igennem IVF, begyndte jeg at få mørke tanker, siger han videre.

Det gik hurtigt op for parret, at noget var galt. Foto: Alexander and Daphna Carindale
Det gik hurtigt op for parret, at noget var galt. Foto: Alexander and Daphna Carindale
 

Havde et bånd
Til at starte med kunne Daphna ikke følge sin mands tankegang.

Annonce:

- Hun så meget anderledes ud end os. Men jeg følte, at hun var så bekendt, fordi jeg havde båret hende i ni måneder og født hende.

Familie og venner begyndte dog også at bemærke, at Daphna og Alexanders datter ikke lignede dem, og derfor besluttede parret at tage en dna-test for at få det opklaret en gang for alle.

Da svaret kom tilbage, blev de chokerede. Barnets dna matchede nemlig ikke med nogen af dem.

Alexanders fornemmelse viste sig derved at holde stik, og først tre måneder efter fødslen fandt han ud af hvorfor.

Den fertilitetsklinik, hvor Alexander og Daphna havde været i behandling for at blive forældre, og hvor de havde gennemgået IVF-behandling (reagensglasbehandling, red.), havde lavet en fatal fejl og havde puttet Daphnas befrugtede æg op i en anden kvindes livmoder, mens Daphna havde fået lagt den anden kvindes æg op i sin livmoder.

Her ses parrets førstefødte datter med parrets nyfødte barn, som siden viste sig ikke at være deres biologiske datter. Foto: Alexander and Daphna Cardinale
Her ses parrets førstefødte datter med parrets nyfødte barn, som siden viste sig ikke at være deres biologiske datter. Foto: Alexander and Daphna Cardinale
 

Annonce:

Tog sig af hinandens børn
Begge par opdragede derfor hinandens børn i uvished i tre måneder, før fejlen blev opdaget, og parrene via fertilitetsklinikken fandt frem til hinanden.

- Det her er noget, som har ændret, hvem vi er. Det er stadig en kamp hver dag, og det vil det blive ved med at være, lyder det fra 43-årige Daphna i interviewet med People.

De to par, der viste sig kun at bo ti minutter fra hinanden, mødtes efterfølgende med hinanden og besluttede med tiden efter nøje overvejelse, at de skulle 'bytte' børn, så børnene kunne leve med deres biologiske forældre.

De to børn var født med kun en uges mellemrum.

- Der er ingen lærebog til det her. Der er ingen, der kan give dig råd. Så vi endte med at løse det ved bare at rykke tæt sammen - os alle fire - og det er en velsignelse, at vi alle har det på samme måde. Vi har brugt alle ferier sammen lige siden, og vi har brugt alle fødselsdage sammen siden, så på den måde har vi sammenført vores familier, lyder det fra Alexander.

Sagsøger klinik

Parret har nu valgt at sagsøge fertilitetsklinikken California Center for Reproductive Health, hvor fejlen er sket, og klikkens ejer, lægen Eliran Mor, for fejlen.

Fertilitetsklinikken har ikke ønsket at kommentere sagen, men ifølge parrets advokat, Adam Wolf, er der ingen tvivl om, at der er blevet begået en fatal fejl.

- Folk laver fejl, og i de fleste brancher er de fejl harmløse. De kan rettes op på. Men med fertilitetsklinikker kan de her fejl have livslange konsekvenser. Det her har ændret Dephna og Alexanders liv fundamentalt - lige så vel som deres to børn, lyder det i den forbindelse fra parrets advokat, Adam Wolf.

Tilbage sidder Alexander og Daphna og det andet par, der ikke har ønsket at stå frem, med en følelse af vrede og sorg.

- Jeg blev overvældet af en følelse af frygt, bedrag, vrede og hjertesorg, da jeg fandt ud af det, lyder det fra Daphna.

- Jeg blev frarøvet muligheden for at bære mit eget barn. Jeg har aldrig fået muligheden for at vokse med hende og få et bånd til hende under min graviditet. Jeg har ikke fået muligheden for at mærke hende sparke.

Annonce:

Tidligere er der sket lignende fejl på fertilitetsklinikker herhjemme, hvor kvinders æg er blevet befrugtet med den forkerte mands sæd, eller et andet æg er blevet befrugtet med partnerens sæd.

Fejlene er dog i langt de fleste tilfælde blevet opdaget hurtigt - lang tid inden der ville være kommet børn til verden.

Det var dog ikke tilfældet i Marcus' tilfælde. Læs hans historie her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: