Annonce:
Annonce:

Kritiserer ny trend: 'De ødelægger det'

Det vrimler pludselig med kvinder i bikini på den populære streaming-platform Twitch

Brugeren 'Faith', der har næsten en halv million følgere på Twitch, er blot en af mange kvinder, der er begyndt at streame fra en 'hot tub' iført bikini. Foto: Faith / Twitch
Brugeren 'Faith', der har næsten en halv million følgere på Twitch, er blot en af mange kvinder, der er begyndt at streame fra en 'hot tub' iført bikini. Foto: Faith / Twitch
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

Den populære streaming-platform Twitch er under heftig beskydning for ikke at udvise nul-tolerance over for det, mange kategoriserer som 'soft-porn'-materiale.

En ny trend har totalt overtaget hjemmesiden, der de seneste uger har set kvinder fra hele verden streame dem selv i bikini i et boblebad, mens de chatter med deres seere.

Den nye trend møder især kritik, fordi aldersgrænsen for at være bruger på platformen blot er 13 år. Hertil kommer, at Twitch ikke har et system, der på sikker vis kan kontrollere, hvorvidt endnu yngre personer har en profil på tjenesten.

Ifølge hjemmesiden Statista var 38 % af Twitch' brugere sidste år mellem 10 og 19 år.

Annonce:

Millioner af brugere
Twitch er udviklet sig til en af verdens største streamingtjenester med over 30 millioner daglige brugere. Platformen, der er ejet af giganten Amazon, blev oprindeligt udviklet til at streame spil, men i dag kan du finde streamere, der viser næsten alt mellem himmel og jord.

Tjenesten er opdelt i kategorier, og kategorien 'Bare chat' er gennem de seneste år blevet en af de mest populære kategorier med flere hundredetusinde seere næsten døgnet rundt.

Det er denne kategori, der i de seneste uger har set en voldsom stigning af kvindelige streamere, der chatter iført bikini i et boblebad, mens de tjener penge på seere, der donerer penge og abonnere på deres kanal.

Herunder ses brugeren 'Amouranth', der blandt andet tjener penge på, at folk donerer penge for at få skrevet sit brugernavn på hendes krop. Det tager hun 50 dollars for per navn. Pengene går direkte til streameren.

Annonce:

Derudover har hun 'sub goals', hvor hun skifter til en ny bikini, hvis hun når et bestemt antal abonnementer. Et abonnement på Twitch koster 5,50 dollars, og så er man abonnent hos kanalen i en måned. Streameren får et sted mellem 50 og 75 % af de penge, alt efter om de er Twitch-partner eller ej.

Amouranth spiller computerspil, mens hun sidder i et badekar. Hun har 2,7 millioner følgere på Twitch. Foto: Amouranth / Twitch
Amouranth spiller computerspil, mens hun sidder i et badekar. Hun har 2,7 millioner følgere på Twitch. Foto: Amouranth / Twitch
 

Massiv kritik
Den nye tendens har mødt voldsom kritik fra mange af de mest populære gamere og streamere på Twitch.

Eksempelvis skriver gameren 'DIEGO', der har knap 200.000 følgere på Twitter:

'Hot tub-streamers ØDELÆGGER Twitch. Jeg har lige åbnet min startside og Boom! HOT TUB!! De er bogstaveligt talt så flotte, at jeg ikke kan lade være med at se på dem i timevis og give abonnementer, indtil jeg er i gæld', lyder det, før han kommer med en kraftig anbefaling:

'Twitch vær sød at få styr på det!'.

Han er langt fra den eneste, og flere andre af de mest populære gamere på Twitch og Twitter har i alvorlige vendinger italesat problemet med de mange, nye boblebads-streamere.

Annonce:

Den populære danske gamer 'Jaxstyle', som du kan læse meget mere om her, har på Twitter været ude at forsvare kvinderne, men som det ses af kommentaren, er der også her en bruger, der påpeger problemet med de mindreårige:

Twitch afviser kritik
Trods den massive kritik afviser Twitch at udelukke de kvindelige 'hot tub'-streamere. I stedet forholder de sig til deres generelle politik på området.

Her lyder det blandt andet:

'Badetøj er tilladt, så længe kønsdele er totalt dækket, og kvinder skal også dække deres brystvorter'.

'Det er ikke et krav at tildække ens numse helt, men kamera-fokus på denne del, vil stadigvæk være offer for vores politik om seksuelt stødende indhold'.

Marcus Graham, der er chef for Twitch' kreative udviklingsafdeling forholdt sig for nyligt til kritikken af boblebads-streamere.

- Vores nøgenheds- og påklædningspolitik tillader badetøj i en passende kontekst, og boblebad passer under disse kriterier', lød svaret i en livestream i sidste uge.

Annonce:

Brugeren 'Indiefoxx', der har 749.000 følgere på Twitch, er blevet midlertidigt udelukket fra kanalen mindst fire gange for at bryde reglerne under boblebads-streams.

Indiefoxx tager også penge for at skrive brugernes navne på sin krop. Hun har flere gange været udelukket fordi hendes streams har været for seksuelt fokuserede. Foto: Indiefoxx / Twitch.
Indiefoxx tager også penge for at skrive brugernes navne på sin krop. Hun har flere gange været udelukket fordi hendes streams har været for seksuelt fokuserede. Foto: Indiefoxx / Twitch.

Hvad er Twitch?

 • Twitch er en hjemmeside og en app, hvor streamere kan sende live til brugere på siden.
   
 • Platformen er ejet af Amazon. Den fokuserer hovedsagligt på livestreaming af computerspil.
   
 • Der er dog meget andet end computerspil på siden. Folk streamer alt fra naturoplevelser og madlavningskurser til almindelige hverdagsbegivenheder, hvor underholdningen hovedsagligt består af interaktionen mellem streameren og seerne.
   
 • Twitch har cirka 30 millioner daglige brugere, der ser indhold fra omkring tre millioner streamere.
   
 • Streamerne tjener penge på reklamer, abonnementer, som brugerne opretter på deres kanal og direkte donationer, hvor pengene går direkte til streameren.
   
 • De mest populære streamere tjener mange millioner om året. Blandt andet gennem store sponsoraftale med spil-producenter og andre store brands.
   
 • Twitch blev vurderet til at have en markedsværdi på lidt over 25 milliarder kroner i 2021.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: