Annonce:
Annonce:

Legendarisk marked lukker efter 31 år

Låsby Marked lukker efter 31 år. Bestyreren orker ikke mere efter en dårlig periode med færre besøgende

Låsby Marked, som tidligere hed Det Blå Marked, lukker efter 31 år. Her et foto et lignende marked i Haslev. Arkivfoto: Per Rasmussen
Låsby Marked, som tidligere hed Det Blå Marked, lukker efter 31 år. Her et foto et lignende marked i Haslev. Arkivfoto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

I 31 år har Det Blå Marked - i dag Låsby Marked - tiltrukket købelystne kunder og kræmmere, som gerne vil gøre en god handel. Men epoken slutter snart.

Den 27. juni slår den store hal portene op for sidste gang til det de selv kalder for Danmarks ældste permanente indendørs kræmmermarked.

- Det er trist. Det er meget trist, siger kræmmer Villi Christensen, som har været med næsten fra begyndelsen i 1989, til TV2 Østjylland.

Det Blå Marked blev startet af Lars Kristensen i 1989. Senere åbnede det også i Børkop, Bramming og Haslev.

En overgang var der to haller i Låsby, og folk strømmede til med omkring 10.000 besøgende i weekenderne i start 90'erne.

En turistattraktion på størrelse med Himmelbjerget, og som slog både Djurs Sommerland og Jodle Birges museum, som de sagde dengang.

Annonce:

Dårlig periode
Hallen blev sidste år solgt, og bestyreren gennem de seneste 15 år, Kim Kristensen, orkede ikke mere, da det de senere år ikke er gået så godt i forhold til antallet af besøgende.

- Vi kører i en dårlig periode, og jeg gider ikke mere, siger Kim Kristensen til TV2 Østjylland.

En af årsagerne til at Låsby Marked de senere år har fået færre besøgende, mener Kim Kristensen blandt andet, er på grund af reolsalg.

- Reolmarkederne overtager det. Hvor man lejer en stand og stiller sine varer ind – det er nemmere. Vi har arbejdet i weekender i mange år, siger Kim Kristensen.

Han har også selv haft reolforretninger rundt omkring herunder coronaepidemien, da Låsby Marked har været lukket.

Nu er der to weekender tilbage, inden de lukker og slukker for sidste gang. Den 27. juni er sidste dag.

- Rigtig skidt for os alle
Villi Christensen kommer til at savne markedet i Låsby, som har en helt særlig status både blandt kræmmerne og også de faste besøgende.

Annonce:

- Det bliver rigtig skidt for os alle sammen. Det er det sociale, der er det vigtige. Det er ikke så meget det at lave penge, siger Villi Christensen, som også går under navnet Fuglemanden Villi.

For mange år tilbage solgte han levende fugle og andre dyr – senere gik han over til dyrefoder.

- Jeg har solgt alverdens ting og sager derude, og været glad for at være der. Det er en livsstil at køre på markedet. Og godkendt af skattevæsenet som en livsstil, siger Villi Christensen.

Kræmmer-Erik fra 'Fantastiske hammerslag' har støvsuget genbrugsbutikker og loppemarkeder i 45 år. Her kan du læse om hans bedste handler (+)

Onsdag aften kan du helt eksklusivt se Reality Awards her på ekstrabladet.dk. Vi er med hele vejen og giver dig alt det eksklusive indhold hele aftenen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: