Annonce:
Annonce:

Nu forklarer de stor prisforskel

Literprisen på is-favoritten Astronaut svinger over 200 kroner. Nu forklarer Premier Is hvorfor

Det gik ikke helt som forventet, da Ekstra Bladets masterchef tryllede hjemmelavede Astronaut-is frem.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

Som Ekstra Bladet skrev i weekenden, så svinger literprisen for flere is-favoritter lige så meget som det danske sommervejr.

Du kan eksempelvis spare 40 procent på en Magnum ved blot at flytte dig ganske få meter. Og før du får set dig om, har du også hurtigt betalt 29 procent for meget for en Filur. Det kan du læse meget mere om her (+).

Og så er der Astronaut fra Premier Is, som svinger fra 26,67 kroner til 300 kroner pr. liter.

Pind-is-udgaven består af 50 ml is og en vingummi. Den koster langt de fleste steder 15 kroner, men dukker så op til otte kroner i Harald Nyborg. Du kan også finde den i et bæger med 750 ml til en normalpris på knap 40 kroner - andre gange på tilbud ned til 20 kroner.

Literprisen på Astronaut svinger fra 26,67 kroner til 300 kroner. Foto: Peter Roelsgaard
Literprisen på Astronaut svinger fra 26,67 kroner til 300 kroner. Foto: Peter Roelsgaard

Annonce:

Kommerciel direktør hos Premier Is, Claus Dahlmann Larsen, forklarer i en mail til Ekstra Bladet, at det er butikkerne selv, der bestemmer slutprisen. Is-producenten har kun mulighed for at vejlede omkring prissætningen.

'Den vigtigste årsag til prisforskelle er konkurrencesituationen, og hvordan isen er distribueret. Det er voldsomt meget dyrere at køre en fryselastbil ud til en kiosk med en Astronaut på pind end at sende en palle med 750 ml-bægere til Coop/Dagrofa/Sallings centrale frysehus. Det er reflekteret i listepriserne og senere i forbrugerprisen', skriver Claus Dahlmann Larsen.

Udover den dyre distribution for pind-udgaven nævner han også, at isen kræver noget manuel håndtering på grund af vingummien i toppen. Og så er der også forskel på butikkernes avancekrav til is.

Læs meget mere om de store prisforskelle på is her (+).

Husker du dengang en gigantisk Guld Strut kun kostede 2,25 kroner? Tag her med på en nostalgisk rejse og dyk ned i en masse iskort fra 70'erne, 80'erne og 90'erne (+).

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: