Annonce:
Annonce:

Ny nedtur: Imerco fjerner flere Bitz-produkter

Imerco vil ikke længere føre en lang række produkter fra Christian Bitz efter retssagen mod Kasper Würtz

Sagen med om ophavsretten får endnu en gang konsekvenser for Christian Bitz. Pr-foto
Sagen med om ophavsretten får endnu en gang konsekvenser for Christian Bitz. Pr-foto
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

Nedturen fortsætter.

For kort tid siden blev det afgjort, at ernæringsekspert Christian Bitz sammen med virksomheden F&H ikke får mulighed for at lade sagen om kopiering af fire af keramiker Kasper Würtz' produkter blive prøvet ved Højesteret.

Nu har Imerco ifølge Frihedsbrevet besluttet at droppe salget af 59 Bitz-produkter som følge af Østre Landsrets dom til fordel for Kasper Würtz.

Butikskæden havde i forvejen besluttet sig for ikke at sælge de fire produkter, der er omfattet af dommen.

Kæmpe kovending
Over for Ekstra Bladet bekræfter Imercos administrerende direktør, Frederik Brønnum, nu, at man har fjernet yderligere produkter. Det har ikke været muligt at få et mundtligt interview, men han har sendt et skriftligt svar.

Annonce:

'Vi har hos Imerco valgt at fjerne produkter fra Bitz/F&H ad flere omgange. Første gang da der i maj måned faldt dom i Østre Landsret, hvor vi øjeblikkeligt stoppede al salg og markedsføring af de varer, dommen omhandlede, og fjernede dem fra hylderne i alle vores butikker. Det drejede sig om 15 varer (4 varer i 3 varer samt 3 tilhørende produkter). Varerne blev returneret til F&H,' skriver han og fortsætter:

'Da vi i september blev bekendt med en ny stævning på yderligere 48 produkter, og Procesbevillingsnævnet afviste førstnævnte sag, besluttede vi at fjerne de 48 produkter fra hylderne samt en række tilknyttede varer fra samme serie, i alt 59 Bitz-varer. Vi vurderede, at den nye stævning lå i forlængelse af den første sag, og derfor var det vores beslutning. Vi har ikke yderligere kommentarer og henviser til Bitz/F&H.'

I starten af oktober - altså efter de i september er blevet gjort bekendt med den nye stævning - slog Imerco dog over for Ekstra Bladet fast, at man kun ville fjerne de produkter, retten havde afsagt dom over.

Annonce:

'Det er en sag imellem Würtz og F&H/Bitz. Vi følger og støtter til enhver tid rettens dom og ønsker ikke at forhandle varer, som retten vurderer krænker andres rettigheder og design. Da der i maj måned faldt dom i Østre Landsret, stoppede vi øjeblikkeligt al salg og markedsføring af de varer, dommen omhandlede, og fjernede dem fra hylderne i alle vores butikker, ' lød det på det tidspunkt fra administrerende direktør hos Imerco, Frederik Brønnum, i en besked til Ekstra Bladet.

'Intet har ændret sig'
Ifølge Frederik Brønnum betyder det dog ikke, at noget har ændret sig, siden Ekstra Bladet modtog ovenstående svar 1. oktober.

'Der er ikke noget, der har ændret sig siden da. Det blev besluttet 29. september at fjerne de 59 produkter, og alt salg blev stoppet umiddelbart indenfor 1-2 dage,' fastslår Imercos administrerende direktør.

Han oplyser, at de varer, man efterfølgende har fjernet, stadig står på lageret hos Imerco, men at de ikke kommer til salg igen.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Christian Bitz og F&H, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

På trods af den langstrakte sag er Bitz langt fra ruineret. Læs HER, hvor rig den selvudnævnte 'sundhedsrealist' er.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: