Annonce:
Annonce:

Revses for opsigtsvækkende holding: 'Tillad fyrværkeri året rundt'

Et af tidens mest sprængfarlige emner er fyrværkeri og reglerne for, hvornår man må affyre det. Men mens over halvdelen af danskerne ved lov vil begrænse det til blot nytårsaften, går politiker Rasmus Jarlov i den stik modsatte grøft. Det har fået mange op i det røde felt

- Det er korrekt, at man burde afskaffe meget lovgivning, skriver Rasmus Jarlov som svar til en af sine følgere. Han mener, at fyrværkeriloven bør lempes, så man må affyre det året rundt. Foto: Ernst van Norde
- Det er korrekt, at man burde afskaffe meget lovgivning, skriver Rasmus Jarlov som svar til en af sine følgere. Han mener, at fyrværkeriloven bør lempes, så man må affyre det året rundt. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

'Fyrværkeri burde være tilladt året rundt. Man skal rydde op efter sig, tage hensyn til brandfare og overholde generelle bestemmelser om, hvor meget og hvornår man må larme. Derudover skal folk blande sig uden om andre menneskers morskab.'

Sådan skriver politiker og eksminister Rasmus Jarlov (K) på Twitter til sine 32.400 følgere i et opslag, der p.t. har 120.000 visninger.

Idiot-titel
Holdningen har fået en lang række af hans følgere helt op i det røde felt, for Jarlov stikker åbenlyst sin hånd ind i et hvepsebo, idet et af tidens hotteste emner netop er begrebet fyrværkeri og hvornår - eller OM - det bør affyres.

'Som ejer af to hunde må jeg tildele dig dagens idiot-titel,' skriver en følger til Jarlovs tweet.

Annonce:

'Hvis du ikke kan finde ud af at opdrage dine hunde, burde du ikke have dem,' replicerer Jarlov derpå hånligt - en fremgangsmåde, han følger i langt størstedelen af sine svar til de rasende medborgere, som er dybt uenige i hans holdning, og flere af dem er blevet blokeret af politikeren. 

'Sagt som en iskold robot uden forståelse for kæledyr, ptsd-ramte veteraner og ældre mennesker med en høj lydoverfølsomhed, når det kommer til brag. Du gør oprigtigt dig selv til grin her med din mangel på respekt, accept og forståelse for andre typer end dig selv,' skriver en anden.

'Jeg bliver stadig mere forundret over, hvem der dog stemmer på dig. Dine svar i denne tråd er da både uempatiske og i øvrigt helt væk fra vinduet,' bedyrer en tredje.

En fjerde skriver: 'Rasmus, du må lige læse det tweet igen. Du rammer virkelig helt forbi! Ældre mennesker, der ikke kan lide det, børn der bliver bange, soldater der lider, kæledyr osv. Det kan umuligt være jeres holdning?'

Læs hele tråden med de mange sure kommentarer - og Rasmus Jarlovs forsvar og bitre stikpiller - her.

Annonce:

Rasmus Jarlov har ikke besvaret Ekstra Bladets opkald eller sms vedrørende en uddybende kommentar.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Brügger: 'Fri fyrværkeri. Til Alle. Hele tiden'

Også Mads Brügger har skrevet om fyrværkeri på Twitter. Han deler holdning med Rasmus Jarlov.

Der kan være svært at tyde, hvorvidt der er tale om 'Brüggersk ironi', men den ansvarshavende redaktør for Frihedsbrevet mener rent faktisk det, han skriver:

- Det er sat  lidt på spidsen, men jeg synes, at man er en fattig og trist sjæl, hvis man er imod fyrværkeri. Den frihed der ligger i, at man kan købe nogle raketter og fyre dem af, skal bevares, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er en besynderlig strømning i tiden, hvor folk ikke alene jubler over-, men også selv lægger op til at frihed inddrages eller indskrænkes. Det er trist og deprimerende. Jeg er ikke fyrværkeri-fanatiker, og har ikke behov for at fyre det af, men det er festligt, og jeg kan godt lide det.

- Kan du ikke forstå f.eks. hundeejere, der står med hylende hunde pga. de høje lyde?

- Jo, men det er én gang om året. Jeg kan heller ikke forstå folk, der køber en lejlighed klos op af Tivoli og bagefter brokker sig over larmen.

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
 

Mentalt syge dyr
Mens det i mange byer allerede nu buldrer og brager med jævne mellemrum - og har gjort det noget tid - har mange hundeelskere offentligt været på barrikaderne. F.eks. Pia Kjærsgaard (DF):

- Det går voldsomt ud over dyrene. Både vores kæledyr og dem ude i naturen. Der er simpelthen så mange dyr, der er plaget af det, selv 14 dage efter. De bliver mentalt syge og vil måske slet ikke med ud at gå tur. Og vi må også huske veteranerne, der kan være meget plaget af fyrværkeriet, udtaler hun til TV 2.

Som reglerne er i dag, må man affyre fyrværkeri fra 27. december til og med 1. januar. Alligevel mener flere end halvdelen af danskerne, at reglerne bør strammes yderligere, og at det ikke burde være lovligt at affyre fyrværkeri andre dage end nytårsaften.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige, skrev Ritzau for nylig.

Kig efter dette: Få mest ud af nytårskrudtet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: