Den kommende navneændring blev modtaget blandet på de sociale medier, hvor mange mente, at det var på tide, mens andre følte, at ændringen bar præg af overdreven politisk korrekthed.
I den forbindelse spurgte Ekstra Bladet jer læsere, om I synes, at Unilever, der står bag det danske is-brand Frisko, bør ændre navnet Kæmpe Eskimo herhjemme.
Hele 93 procent af læserne så dog ingen grund til at ændre navnet.
Du kan stadig købe en Kæmpe Eskimo i de danske butikker. Foto: Jesper Stormly Hansen
Unilever har ikke ønsket at stille op til et telefoninterview med Ekstra Bladet, men Unilevers danske pressekontakt, Sandhya Forselius, har i stedet besvaret henvendelsen pr. mail.
Her lyder svaret blandt andet, at de ikke oplever, at de danske kunder er blevet krænket af navnet - men at de 'er parate til at lytte, forandre og tage vores ansvar, når vi ser, at vi kan bidrage positivt til mere ligestilling og inklusion - og en mere respektfuld verden'.
Umiddelbart tyder det ud fra svaret ikke på, at du i fremtiden skal vænne dig til at sige noget andet, når du skal bestille en Kæmpe Eskimo, selvom det altså ikke er en klar afvisning fra virksomheden bag.
Læs selv svaret og bedøm her:
Sådan svarede Unilever:
'Frisko har i mange år solgt isen Kæmpe Eskimo til iselskende forbrugere i Danmark. Vores is Kæmpe Eskimo har altid været et populært produkt i Danmark, og vores ambition er at give vores kunder en stund med nydelse i hverdagen sammen med andre is-glade mennesker,' lyder svaret fra Unilevers danske pressekontakt, Sandhya Forselius, der fortsætter:
'Som altid, når vi modtager synspunkter eller spørgsmål vedr. vores produkter, forsøger vi at lytte og være imødekommende. Vores is Kæmpe Eskimo har altid været et populært produkt i Danmark, og vi oplever ikke, at navnet generelt vækker anstød eller opfattes som krænkende blandt danske forbrugere.'
'Både Frisko og Unilever har i mange år arbejdet intensivt med at modarbejde stereotyp kommunikation for vores varemærker.'
'Vi har et dybt og langvarigt engagement i diversitet på alle områder, og som medstiftere af organisationen 'Unstereotype Alliance' har vi arbejdet intensivt for at flytte reklamer væk fra brugen af skadelige stereotyper. Som del af dette arbejde har vi forpligtet os til at revurdere det sprog og de billeder, som vi anvender på tværs af vores 400 Unilever brands.'
'Vi er parate til at lytte, forandre og tage vores ansvar, når vi ser, at vi kan bidrage positivt til mere ligestilling og inklusion - og en mere respektfuld verden.'